Home Random Page


CATEGORIES:

BiologyChemistryConstructionCultureEcologyEconomyElectronicsFinanceGeographyHistoryInformaticsLawMathematicsMechanicsMedicineOtherPedagogyPhilosophyPhysicsPolicyPsychologySociologySportTourism






These questions focus on the proper use of adjectives.

W. This new computer program is really difficult to learn.

M. On the contrary, it's simpler and faster than our old program.

Q. What is the man saying?

 

3.) A.) The new program is easy but the old program is faster. B.) He likes the new program better than the old.

C.) He agrees with the woman's opinion on the new program. D.) There are many contradictions in the new program.

 

W. Is there anything special we should bring with us today?

M. Only your cameras and a jacket or sweater in case the weather turns cool. Everything else will be taken care of.

Q. What is the relationship between the two speakers?

 

4.) A.) Tourist and guide. B.) Customer and salesperson

C.) Patient and doctor D.) Client and lawyer

 

W. I'm so nervous about this trip. I still have to check a flight schedule and make reservations and ...

M. Why don't you let me handle the details? Then all you'll need to do is pack your bags.

Q. What is the man offering to do for the woman?

 

5.) A.) Write a detailed list of what she needs to pack. B.) Drive her to the airport

C.) Make her travel arrangements D.) Carry her luggage

 

ANSWERS: 1-D; 2-A; 3-B; 4-A; 5-C

 

Part B. In this section, you will hear a single, longer conversation between a man and a woman followed by a series of questions. Choose the best answer to each of the questions.

 

M. Professor Day, may I see you for a minute?

W. Sure. Come on in, Mike. What's the matter?

M. I've got a problem.

W. Okay.

M. I need your technical writing class. And, I knew I had to have it so I went early to registration, but by the time I got to the front of the line, it was closed. See, my advisor signed my course request and everything. I was just too far back in the line.

W. That's a big class already, Mike. If it's closed, that means I have fifty students in it.

M. I'm not surprised. It's supposed to be a really good class.

W. Can't you take it next year? We offer it every fall.

M. Well, that's the problem. I'm supposed to be graduating this spring. But, of course, I can't graduate without your class.

W. I see. In that case, I'll sign an override for you. It looks like there will be fifty-one. Take this form back to the registration area and they'll get you in.

M. Thanks, Professor Day. I really appreciate this!

 

Q. What is Mike's problem?

 

6.) A.) He was late arriving at registration

B.) He needs an advisor's signature on a course registration form.

C.) He is not doing well in the class because it is so large.

D.) He must have the permission of the instructor to enroll in a class.

 

Q. What does Mike want Professor Day to do?

7.) A.) Help him with the class. B.) Explain some technical vocabulary.

C.) Give him special permission to take the class. D.) Take a form to the registration area.



 

Q. What does Mike say about graduation?

8.) A.) He has to take Professor Day's class in order to graduate B.) He has planned to graduate in the fall

C.) He needs the professor to sign his application for graduation D.) He does not have enough credits to graduate.

 

Q. What does Professor Day decide to do?

9.) A.) Enroll Mike in the class next year. B.) Allow Mike to take the class this term.

C.) Give Mike permission to graduate without the class. D.) Register Mike for another class.

 

ANSWERS: 6-D; 7-C; 8-A; 9-B

Part C. In this section, you will hear a single talk followed by several questions. Choose the best answer to each of the questions.

 

Today's lecture is about the effects of background music on employee performance and retail sales. As you know, every day millions of people in offices and factories around the world do their work to the accompaniement of background music, more commonly known as MUZAK. But did you know that MUZAK is more than a pleasant addition to the environment? Studies show that this seemingly innocent background music can be engineered to control behavior. In fact, MUZAK can improve employee performance by reducing stress, boredom, and fatigue. In one survey, overall productivity increased by thirty percent, although five to ten percent is the average.

The key to MUZAK's success is something called stimulus progression, which means quite simply that the background music starts with a slow, soft song that is low in stimulus value and builds up gradually to an upbeat song that is high in stimulus value. The fastest, loudest sounds are programmed for about ten-thirty in the morning and two-thirty in the afternoon when people are generally starting to tire.

Besides employee performance, MUZAK can increase sales. In supermarkets, slow music can influence shoppers to walk more slowly and buy more. In restaurants, fast music can cause customers to eat quickly so that the same number of tables may be used to serve more people during peak times such as the lunch hour.

 

Q. What is MUZAK?

 

10.) A.) A slow, soft song. B.) Music in restaurants.

C.) Background music. D.) A pleasant addition to the environment.

 

Q. What is the average increase in productivity when MUZAK is introduced?

 

11.) A.) Thirteen percent. B.) Five to ten percent.

C.) One hundred percent. D.) Thirty percent.

 

Q. What is stimulus progression?

12.) A.) Background music that is low in stimulus value B.) Upbeat music that stimulates sales.

C.) Music engineered to reduce stress. D.) Music that starts slow and gets faster at times

of the day when people get tired.

 

Q. How does MUZAK influence sales in supermarkets?

13.) A.) It can cause shoppers to go through the line faster. B.) It does not influence sales.

C.) It can cause shoppers to buy thirty percent more or less. D.) It can cause shoppers to walk slower and buy

more.

 

ANSWERS: 10-C; 11-B; 12-D; 13-D

 

 

II.) Structure and Written Expression (25 minutes)

 

These questions focus on the proper use of adjectives.

 

Part A. Choose the answer that best completes the sentence.

 

1.) At Woolworth's first five-and-ten-cent store, ________________ more than a dime.

A.) neither items cost B.) items not cost

C.) items none costing D.) no item costs

 

2.) One of ______________ of the late Middle Ages was Saint Thomas Aquinas, a scholar who studied under Albertus Magnus.

A.) the thinkers who was great B.) the great thinker

C.) the greatest thinkers D.) who thought greatly

 

3.) The definitions for "gram calories" or "calories" are _____________ for most engineering work.

A.) accurate as enough B.) enough accurate

C.) accurate enough D.) as accurate enough

 

4.) Although the Ojibwa Indians fought frequently with the Sioux, they didn't have _____________ with early white settlers.

A.) much contact B.) lots contact

C.) many contact D.) large contact

 

5.) ________________ is currently available to researchers and physicians who study and treat acromegaly, a glandular disorder characterized by enlargement and obesity.

A.) The little information B.) Few information

C.) Little information D.) A few information

 

6.) Some plants are annuals; ________________ are biennials; the rest are perennials.

A.) some another B.) another

C.) others D.) other

 

7.) _______________ can be grown on arid land.

A.) Only a few crops B.) Only few crop

C.) Only a little crops D.) Only little crop

 

8.) Only _______________ of the breeds of cattle have been brought to the United States.

A.) a small amount B.) a little amount

C.) a small number D.) a little number

 

9.) _______________ fuel that is used today is a chemical form of solar energy.

A.) Most of B.) The most

C.) Most D.) Almost the

 

10.) When your body does not get _______________, it cannot make the glucose it needs.

A.) enough food B.) food as enough

C.) food enoughly D.) enough the food

 

11.) There are three kinds of solar eclipses: one is total, another is annual, and _______________.

A.) the another is partial B.) the partial is other

C.) other is partial D.) the other is partial

 

12.) ________________ planet from the sun, Mars has a year of 687 days.

A.) The fourth B.) The four

C.) Four D.) Fourth

 

13.) _______________ is cheaper for students who maintain a B average because they are a better risk than average of below-average students.

A.) Automobile's insurance B.) Insurance of automobiles

C.) Automobile insurance D.) Insurance automobile

 

14.) The evolution of vertebrates suggests development from a very simple heart in fish to a ________________ in man.

A.) four-chamber heart B.) four-chambers heart

C.) four-chamber hearts D.) four chamber's heart

 

15.) The Canterbury Tales, written about 1386, is as alive and _____________ today as it was nearly 600 years ago.

A.) appealed B.) appeal

C.) appealing D.) the appeal of

 

16.) Oil paints are _______________ they have become the most popular painter's colors.

A.) so versatile and durable that B.) so versatile and durable than

C.) such versatile and durable as D.) such versatile and durable

 

17.) Water is ________________ that it generally contains dissolved materials in greater or lesser amounts.

A.) such an excellent solvent B.) such excellent a solvent

C.) such a excellent solvents D.) a such excellent solvent

 

18.) The tiny pictures on microfilm are _______________ small to be read with the naked eye.

A.) so B.) too

C.) much D.) such

 

19.) Young rivers have no flood plains and their valleys are ________________.

A.) very narrow B.) too narrow

C.) so narrow D.) narrowly

 

20.) If one is suffering from a psychosomatic illness, that is, a disease contributed to by mental anxiety, one may still feel very ________________.

A.) badly B.) bad

C.) worsely D.) worser

 

ANSWERS: 1-D; 2-C; 3-C; 4-A; 5-C; 6-C; 7-A; 8-C; 9-C; 10-A; 11-D; 12-A; 13-C; 14-A; 15-C; 16-A; 17-A; 18-B; 19-A; 20-B

 

 

Part B. Choose which of the four underlined words or phrases in each sentence is grammatically incorrect.

 

21.) Labor Day is always celebrated on first Monday in September.

 

22.) Albert Einstein was such brilliant a scientist that many of his colleagues had to study for several years in order to form opinions about this theories.

 

23.) As soon as the company has as enough earningsto make up for a bad year, the stockholders of cumulative preferred stock receive dividends for the bad year as well as for the good year.

 

24.) The amount of books in the Library of Congressismore than 58 million volumes.

 

25.) Many heavy work that was once doneby hand can now be done more easily with the help of compressed air.

 

26.) In experiments with large numbers of animals crowded in small cages, some have not been affected, but the rest ofhave shownall of the symptoms associated with stress and mental illness.

 

27.) Some religions have nonedeity but are philosophies that function instead of religions.

 

28.) The smallest of the apes, the gibbon is distinguished byitstoo long arms.

 

29.) Only a little early scientists, amongthem Bacon, Copernicus, and Bruno, believes that the principles underlying the physical world could be discovered and understood through careful observations and analysis.

 

30.) One of the most popular major fields of study for foreign scholarsin the United States is business and the another is engineering.

 

31.) One of the primary cause of accidents in coal mines is the accumulation of gas.

 

32.) The MX isa four-stages rocket with an 8000-mile range, larger than that of the Minuteman.

 

33.) When there isa few money remaining after all expenses have been paid, we say that a small economic surplus or profit has been created.

 

34.) Almost the plants known to us are made up of a great many cells, specialized to perform different tasks.

 

35.) By the mid-nineteenth century, land was such expensive in large cities that architects began to conserve space by designing skyscrapers.

 

36.) Most large corporations provide pension plans for their employees so that they will be secure enough than to live comfortably during their retirement.

 

37.) Sex's education is instituted to help the student understand the process of maturation, to eliminate anxietiesrelated to development, to learn values, and prevent disease.

 

38.) It has been proven that when a subject identifies a substance as tasting well, he is often associating the taste with the smell.

 

39.) It is not surprised that the Arabs, whopossessed a remarkable gift for astronomy, mathematics, and geometry, were also skillful mapmakers.

 

40.) Mercury is not often visible because it is sonear the sun to be seen.

 

ANSWERS:

21.) "first" should be "the first"

22.) "such brilliant a" should be "such a brilliant"

23.) "as enough earnings" should be "enough earnings"

24.) "The amount" should be "The number"

25.) "Many" should be "Much"

26.) "the rest of" should be "the rest"

27.) "none" should be "no"

28.) "too long" should be "very long"

29.) "Only a little early scientists" should be "Only a few early scientists"

30.) "the another" should be "another"

31.) "cause of" should be "causes of"

32.) "a four-stages" should be "a four-stage"

33.) "a few" should be "a little"

34.) "Almost" should be "Almost all of"

35.) "such expensive" should be "so expensive"

36.) "secure enough than" should be "secure enough"

37.) "Sex's education" should be "Sex education"

38.) "well" should be "good"

39.) "surprised" should be "surprising"

40.) "so" should be "too"

 

 

III.) Reading Comprehension (11 minutes)

 

Memory is a vital characteristic of the human species. Organisms evolve to adapt to their environments in many different ways. There are, however, two broad classes of adaptation. The first of these involves preprogramming the organism to cope with its environment so that it is born with all the necessary instincts and equipment to operate efficiently and effectively with virtually no learning. This is clearly a very successful means of adaptation and has enabled an enormous range of organisms, from plants, bacteria, and insects to "simple" vertebrates, to continue to flourish for millions of years. Such organisms have their mode of adaptation "wired in" and, as such, have minimal need for learning or memory. The second involves the production of an organism, which is adaptable. Here, there is much less programming, and the organism is left to modify its behavior in response to its environment. This allows for considerably greater complexity and variability of behavior. It also demands a larger brain and is heavily dependent on the capacity to learn and remember. The human race is the obvious example of this form of evolution -- our ability to learn and remember has allowed us to develop tools and language, technologies which in turn vastly increased our ability to store and communicate yet more information through writing, and subsequently films, videos, and computers, all of which can be regarded as an extension of the memory. However, without the individual's memory, the vast storage of information in the libraries all over the world would be incomprehensible. Accordingly, the ability to learn and remember, allowing as it does for the development of language, is perhaps our most crucial characteristic.

 

1.) What is the main idea of the passage?

A.) Evolution B.) Memory

C.) Adaptation D.) Behavior

 

2.) In line 2, "the first" refers to:

A.) classes B.) adaptation

C.) preprogramming D.) organisms

 

3.) The author mentions all of the following in connection with the first class of adaptation EXCEPT:

A.) ability to deal with the environment B.) state of being programmed in advance.

C.) process of being wired into equipment D.) possession of the requisite instincts.

 

4.) According to the passage, many organisms have existed for millions of years because they:

A.) have inbuilt resources B.) continually adapt to the environment.

C.) have no memory D.) are unable to learn

 

5.) From the author's use of "simple" in line 5, it can be inferred that the vertebrates were:

A.) natural. B.) thoughtless.

C.) uncomplicated. D.) plain.

 

6.) The word "mode" in line 6 is closest in meaning to which of the following?

A.) Method B.) Way

C.) Manner D.) Route

 

7.) According to the passage, the organism of the second class:

A.) changes the behavior constantly B.) relies upon its memory

C.) modifies the environment D.) learns very quickly

 

8.) The author suggests that a human being's memory is:

A.) a tool used for understanding B.) partly responsible for the growth of the language.

C.) supported by technological advances D.) dependent upon the storage of writing

 

9.) It can be inferred from the passage that man's most important characteristic is:

A.) the ability to speak B.) the capacity to remember

C.) the skill of storing information D.) an aptitude for writing

 

10.) The word "crucial" in the last line is closest in meaning to

A.) basic B.) vital

C.) serious D.) effective

 

ANSWERS: 1-B; 2-A; 3-C; 4-A; 5-C; 6-A; 7-B; 8-B; 9-B; 10-B

 

 


Date: 2016-03-03; view: 1426


<== previous page | next page ==>
These questions focus on the proper use of adjectives. | These questions focus on the proper use of adverbs and time expressions.
doclecture.net - lectures - 2014-2019 year. Copyright infringement or personal data (0.011 sec.)