Home Random Page


CATEGORIES:

BiologyChemistryConstructionCultureEcologyEconomyElectronicsFinanceGeographyHistoryInformaticsLawMathematicsMechanicsMedicineOtherPedagogyPhilosophyPhysicsPolicyPsychologySociologySportTourism






Match the words to make compound nouns.

1. Hotel a) fighter

2. Tour b) man

3. Estate c) officer

4. Taxi d) attendant

5. House e) receptionist

6. Flight f) driver

7. Police g) instructor

8. Milk h) guide

9. Newspaper i) agent

10. Ski j) operator

11. Fire k) painter

12. Telephone l) editor

Answers: 1. e; 2. h; 3. i; 4. f; 5. k; 6. d; 7. c; 8. b; 9. l; 10. g; 11. a; 12. j


Test your spelling

Add some letters to complete the names of the following jobs:

1. f _ r _ _ r

2. s _ c r _ _ a r _

3. _ l e _ _ e r

4. m _ _ a g _ r

5. j _ _ r _ a _ _ s _

6. _ u _ _ c i _ n

7. _ u _ d _ _ v _ r

8. s _ _ _ s a s _ _ s _ a _ t

9. p _ u _ b _ _

10. _ _ i l d _ _

11. t _ x _ _ _ i _ e r

12. h _ m _ _ a k _ r

13. _ _ e c _ _ i c _ _ n

14. t _ a _ h _ _

15. e _ _ _ n e _ r

16. _ _ c h _ t _ _ t

17. _ h _ f

 

Answers:

1. farmer

2. secretary

3. cleaner

4. manager

5. journalist

6. musician

7. bus driver

8. sales assistant

9. plumber

10. builder

11. taxi driver

12. homemaker

13. electrician

14. teacher

15. engineer

16. architect

17. chef

 


Science Jobs Vocabulary

Words Definitions

1. archaeologist studies historic past life and culture

2. astronomer studies the material universe beyond the atmosphere of Earth

3. biologist studies plant and animal life

4. chemist studies the composition and properties of matter

5. entomologist studies insects

6. geophysicist studies the physics of the earth and its atmosphere

7. geologist studies the origin, history, and structure of the Earth

8. hematologist studies the nature, function, and diseases of the blood

9. ichthyologist studies fish

10. mycologist studies fungi found in an area

11. meteorologist studies atmospheric conditions and weather of an area

12. mineralogist studies minerals, including their distribution, identification, and properties

13. ornithologist studies birds

14. oceanographer studies physical geography dealing with the ocean

15. physicist studies matter, energy, motion, and force

16. psychologist studies the mind and how it influences people's behaviour

17. paleontologist studies the forms of life existing in former geologic periods

18. seismologist studies earthquakes and their phenomena

19. taxonomist studies techniques of classification

20. virologist studies viruses and the diseases caused by them


Science Jobs Quiz

What do they do?

1. chemist

A) studies the composition and properties of matter
B) studies fungi found in an area
C) studies insects

2. astronomer

A) studies the nature
B) studies behavior of people
C) studies the material universe beyond the atmosphere of Earth

3. geologist

A) studies atmospheric conditions and weather of an area
B) studies the origin, history, and structure of the Earth
C) studies the material universe beyond the atmosphere of Earth

4. archaeologist

A) studies the composition and properties of matter
B) studies fungi found in an area
C) studies historic past life and culture



5. entomologist

A) studies the nature, function, and diseases of the blood
B) studies insects
C) studies the composition and properties of matter

6. meteorologist

A) studies atmospheric conditions and weather of an area
B) studies historic past life and culture
C) studies the physics of the earth and its atmosphere

7. geophysicist

A) studies the physics of the earth and its atmosphere
B) studies fish
C) studies the nature, function, and diseases of the blood

8. hematologist

A) studies plant and animal life
B) studies techniques of classification
C) studies the nature, function, and diseases of the blood

9. paleontologist

A) studies the nature, function, and diseases of the blood
B) studies the forms of life existing in former geologic periods

C) studies atmospheric conditions and weather of an area

10. oceanographer

A) studies minerals, including their distribution, identification, and properties
B) studies physical geography dealing with the ocean
C) studies plant and animal life

11. mineralogist

A) studies the composition and properties of matter
B) studies atmospheric conditions and weather of an area
C) studies minerals, including their distribution, identification, and properties

12. biologist

A) studies insects
B) studies plant and animal life
C) studies viruses and the diseases caused by them

13. virologist

A) studies viruses and the diseases caused by them
B) studies techniques of classification
C) studies the origin, history, and structure of the Earth

14. ichthyologist

A) studies fish
B) studies insects
C) studies the nature, function, and diseases of the blood

15. mycologist

A) studies historic past life and culture
B) studies fungi found in an area
C) studies techniques of classification

16. physicist

A) studies matter, energy, motion, and force
B) studies the physics of the earth and its atmosphere
C) studies historic past life and culture


17. seismologist

A) studies the nature
B) studies the physics of the earth and its atmosphere
C) studies earthquakes and their phenomena

18. taxonomist

A) studies the origin, history, and structure of the Earth
B) studies plant and animal life
C) studies techniques of classification

19. psychologist

A) studies drugs and medicine
B) studies the mind and how it influences people's behavior
C) studies techniques of classification

20. ornithologist

A) studies historic past life and culture
B) studies techniques of classification
C) studies birds

Answers: 1. A; 2. C; 3. B; 4. C; 5. B; 6. A; 7. A; 8. C; 9. B; 10. B; 11. C; 12. B; 13. A; 14. A; 15. B; 16. A; 17. C; 18. C; 19. B; 20. C


Jobs Wordsearch

                  H R                    
                W R O D                  
              B C E O B E                
            W I U H B T X N              
          P D Z C B C M Y X T            
        M O T F H O I U A K E I          
      G W L E S B H J K T S Y U S        
    H J K I A U U A R C H I T E C T      
  D L E P C C P T I A V U N A E S H U    
I J K I D E H J C I G B V V V H R T K T  
V Q P T O M E L H Q D I M G A R I P T A  
  V Q X C A R Q E N D S A L E S M A N    
    B W T N Q Q R U U O K X L A W J      
      G O A X H S X Q A M U Q R N        
        R G C N K A O V J Y E H          
          U G O U R V A N K U            
            B R Z R B V A S              
              B J J S B T                
                A W E E                  
                  A C                    

 

 

Find the jobs and what people do:

1. looks after your teeth 6. sells meat
2. builds websites 7. maintains public order
3. treats patients 8. designs houses
4. his job is to sell 9. makes bread and pastry
5. works in a school 10. works with the doctor

Answers: 1. dentist; 2. webmaster; 3. doctor; 4. salesman; 5. teacher; 6. butcher; 7. policeman; 8. architect; 9. baker; 10. nurse


Date: 2015-12-11; view: 1520


<== previous page | next page ==>
Choose the job that matches the definition | GEBURTSTAG GEBURTSJAHR TODESJAHR
doclecture.net - lectures - 2014-2019 year. Copyright infringement or personal data (0.003 sec.)