Home Random Page


CATEGORIES:

BiologyChemistryConstructionCultureEcologyEconomyElectronicsFinanceGeographyHistoryInformaticsLawMathematicsMechanicsMedicineOtherPedagogyPhilosophyPhysicsPolicyPsychologySociologySportTourism






Spa Atrapa Árbol by LAND Arquitectos

StumbleUpon

Submit

 
   

 

 

Handles on the tops of these pastel-coloured side tables let you easily move them around.

Designers Ralf Lambie and Johan van Hengel designed the aluminium TOR tables for Dutch furniture brand Montis.

 

Two of the table’s four legs follow the lines of the handle above, so that they appear to be connected.

 

The round table surface has raised edges to prevent items falling off when the tables are lifted.

 

We previously published another table designed to be carried like a bag – see our earlier story.

Here’s a little more text from Lambie & Van Hengel:

 

Lambie & Van Hengel present TOR for Montis+

TOR is a side table that does not need a fixed location, it is designed to be moved around.

The legs extend through the tabletop creating the grip and giving the table its playful and charming character. The raised rim of the surface prevents objects from falling off.

TOR is made of powder coated aluminum and can be ordered in six different colors: intense black, signall white, signall grey, reseda green, pastel turquoise and violet pastel.

TOR has the following dimensions (diameter (ø) x h): Ø 40 x 45 cm

« Older story Newer story »

Kurogane by Maker+

27 September 2011

Japanese architects Maker have completed a Hiroshima restaurant where timber slats on the ceiling descend around the dining tables. These vertical batons create privacy screens between tables and corridors at the Kurogane restaurant.Hanging fabric creates additional screens between individual tables.

Maker also recently completed a hair salon with untreated timber booths and gauze partitions – see our earlier story here.Photography is by Shigeki Orita.

Here are a few words from Maker:

 

Kurogane by MakerNoncommittally, three-dimensionally, ‘Kurogane’, the restaurant of Hiroshima-styled teppan-yaki(dishes on a hot plate), is on the second floor of the building in the city area of Hiroshima.

 

The owner had wanted to make a restaurant of teppan-yaki familiar with women. We designed the clean natural space with wood based on her wish.

The most characteristic part is wooden louvers. These are used for partitions and the ceiling, and cover the inside of the restaurant.

Their layer and shade make us feel depth and a cubic effect.

 

Passing an entrance, there is the inside space directed by warming lightings and louvers.

louvered partitions vaguely divide seats and a service lead.

Because of them, visitors can observe visitor’s appearances through them, and give fine quickly service.

Louvers play functional and ornamental role and give a feel of unification.

This design is simple but three-dimensionally, and this restaurant makes good mood pursuing of distance between visitors and staffs.

 

 

Led Zeppelin by Arthur Analts +

18 October 2011

This step ladder by Latvian designer Arthur Analts can rest flat against the wall, fit into a corner at 45 degrees or rest securely in a corner at 25 degrees, thanks to the shape of its top and bottom rungs.



The treads are extended either side of the uprights to form hooks and loops, so users can hang items on the side rather than make several trips with one arm laden.

The steps are made of aluminium and named after rock band Led Zeppelin in reference to their 1971 track Stairway to Heaven.

Analts is currently studying at Central Saint Martins in London and was awarded Best New Designer 2011 for the Led Zeppelin steps at Latvian Design Awards of the Year in Riga this month.

The details below are from Arthur Analts:

Project name ‘Led Zeppelin’ is due to the hard rock bands one of the most recognised tracks ‘Stairway to heaven’.

Using usual ladder, there are difficulties to put them in the room corners, because there is a great possibility to fall down, but sometimes you need to place ladder in corners, because a shelf or a window can interfere you to lean them against the wall, however, Led Zeppelin ladder can be placed in 3 different positions in the room.

It can be leaned straight against the wall or placed 45° against the room corner or 25° against the corner – not allowing to fall down while climbing.

So you can choose which one of three positions best suits you in the incurred situation and just feel safe while using them.

Special cuts are made at the end of the ladder steps. Those are made to hang cloth or put instruments, so it solves ceaseless up-and-down climbing for some instrument. And when Led Zeppelin ladder is not in use – it can be used as a hanger.

Led Zeppelin ladder is easy and fast to manufacture, and there is almost no material loss. It is designed to be good for manufacturing.

Specially designed details are cut from 8mm aluminium sheet, they are put together and they are meld for extra safety. Some details are engraved with logotypes.

There are rubber slices added at the both ends of the ladder to add extra safety and to prevent ladder from slipping.

Led Zeppelin looks good in the interior even when no one is using it, so it shouldn’t be hidden in the storage room.

Latvian designer Arthur Analts graduated Riga School of Design and Arts in 2011 in Latvia. Now Arthur Analts has accepted an offer and in September 2011 will move to London, UK to study at Central Saint Martins College of Art and Design, BA Product Design course.

Meanwhile, Arthur Analts is working on freelance projects and he stands for aesthetically pleasing and smart designs.

 

+

Beijing Design Week 2011: Vienna architect Dejana Kabiljo has installed a giant sofa made of bagged flour topped with fake chocolate icing at the 751-D Park for Beijing Design Week.

Viennese cakes and pastries were the inspiration for the recyclable temporary sofas, named LetThemSitCake!

The squishy icing is made from a polyol sponge that, unlike real chocolate, does not melt when touched.

Also at Beijing Design Week is a tricycle that writes temporary messages on the road with water – see our earlier story here

Here’s some more information from the festival organisers:

 

LetThemSitCake!

Beijing Design Week has invited Vienna- based architect Dejana Kabiljo to contribute to the 751-D PARK DesignHop with her quirky installation “LetThemSitCake!” at 751-D PARK Power Square. Stacked bags of wheat, topped off with an oozing ‘chocolate icing’ resemble an inviting multi- layered sponge cake but are in fact soft and rather comfortable sofas inviting visitors to take a seat.

Art curator and artistic director of Vienna Art Week Robert Punkenhofer said, “’LetThemSitCake!’ Dejana Kabiljo’s installation title, paraphrases a quote commonly attributed to Queen Marie Antoinette.

Instead of cynically ignoring the human condition by invoking the phrase, Kabiljo rather takes a very optimistic approach and associates her work with mouth-watering pastry that reflects the Viennese spirit in its finest tradition.Using nearly four and half tons of flour as well as 120 litres of fake chocolate icing Kabiljo invites visitors to take a rest on an oversized cake in the shape of a most comfortable sofa. In times of uncertainty and crisis, ‘LetThemSitCake!’ offers a moment of sweetness, indulgence and joy.”

 

 

Spa Atrapa Árbol by LAND Arquitectos

 

The single-storey building is named Spa Atrapa Árbol, which translates as Catch Tree Spa, because it wraps around a courtyard and tree.

 

 

A narrow skylight runs along the ceiling of a corridor connecting the sauna and hot tub rooms with a furnished living room.

The sauna is located on the glazed north side of the building and overlooks an outdoor terrace.

 

An exposed brick wall lines the rear of the building.

 

This isn’t the first building we’ve published that wraps around an existing tree – see our recent story about a house cranked around an oak tree.

 

Photography is by Sergio Pirrone.

Here’s some text in Spanish from LAND Arquitectos:

 

Spa Atrapa Árbol

Trabajamos el modelamiento del lugar en conjunto con el diseño del objeto arquitectónico, de manera de poder llevar el espacio exterior natural hacia el interior de la obra.

 

Este proyecto se genera desde el paisajismo, como un jardín aterrazado, se pliega desde el comienzo hacia el final del terreno, a través de jardineras escalonadas, escaleras y macetas, rematando en una maceta central, espacio donde existía un antiguo Damasco en el terreno, contenido entre los dos espacios principales del interior del proyect

El trabajo de la luz pretende lograr un espacio permeable entre exterior e interior que constate el paso del día, a través de lucarnas y piel vidriada a lo largo de casi la mitad del perímetro del proyecto.

 

El color del interior Blanco, y muebles en obra de espejo, aportan también reflejos y constatan sombras de la vegetación que rodea al proyecto.

 

Uno de los muros perimetrales de ladrillo, entra hacia el interior, a modo de conectarse visualmente con el exterior.

 

Espacialmente también se logra esto, en el espacio de estar, al poder abrirlo en dos de sus caras completamente.

Desde el programa, los dos espacios principales están separados físicamente, pero conectados visual y espacialmente, a través del patio central del Damasco. La lucarna principal atraviesa el proyecto aumentando la percepción del espacio exterior en el interior del proyecto.

above for larger image

Estrategias sustentables pasivas aplicadas:

El sauna orientado al norte para subir su temperatura interior.

El jardín proyectado es para la recolección de especies y alimentos, con especies como la Alcaparra, Lavanda, Romero rastrero, Laurel de comer, hierbas, y un espacio para chacra. De esta manera, el paisaje es un “paisaje activo”, es decir que es un paisaje que cumple más funciones que existir solo para ser observado.

above for larger image

Autores: LAND arquitectos (Cristóbal Valenzuela Haeussler + Angela Delorenzo Arancibia) Colaboradores: Juan Carlos Muños y Gonzalo Arteche
Ingeniero: Sanitario Hernán Morales
Paisajismo: LAND arquitectos
Calculo: Cargaz Ingeniería

above for larger image

Arquitectura de Iluminación: LAND Arquitectos
Ingeniería Electricidad: TecHome
Construcción: Cúbica 3
Audio: Luis López

 

Click above for larger image

Localización: Las Condes, Santiago,Chile
Superficie: 166 m²
Año del proyecto: 2010 Año

 


Date: 2016-03-03; view: 664


<== previous page | next page ==>
New vocabulary: Physical Geography | Un miracle s’est produit
doclecture.net - lectures - 2014-2020 year. Copyright infringement or personal data (0.004 sec.)