Home Random Page


CATEGORIES:

BiologyChemistryConstructionCultureEcologyEconomyElectronicsFinanceGeographyHistoryInformaticsLawMathematicsMechanicsMedicineOtherPedagogyPhilosophyPhysicsPolicyPsychologySociologySportTourism






Keunggulan Sumber Daya Mineral Indonesia

Sumber daya mineral atau tambang merupakan salah satu kekayaan alam Indonesia. Mineral tersebut adalah emas, perak, tembaga, nikel, timah putih, timah hitam, alumunium, besi, mangan, chromit, minyak bumi, gas bumi, batu bara, yodium, berbagai garam, berbagai mineral industri (asbes, bentonit, zeolit, belerang, fosfat, batu gamping), batu mulia, termasuk intan, dan bahan bangunan. Berikut adalah sumber daya alam logam yang populer di Indonesia yang mempunyai komparasi dengan negara lain yaitu.

  • Bijih besi. Bijih besi bercampur dengan pasir vulkanik, bahan ini digunakan sebagai campuran dalam industri semen. Pertambangan bijih besi dapat ditemukan di Sumatra Barat, Jambi, Nusa Tenggara Barat, Kalimantan Selatan, Jawa Tengah, Jawa Barat, Irian Jaya, Sulawesi Tengah dan Sulawesi Selatan. Penggalian pasir besi di Indonesia dilakukan antara lain di Cilacap (Jawa Tengah), Blitar dan Banyuwangi (Jawa Timur). Jumlah yang terbesar dihasilkan di Cilacap, Jawa Tengah.
  • Nikel. Nikel merupakan logam yang biasa digunakan sebagai bahan campuran logam, seperti kuningan, perunggu dan besi. Nikel juga digunakan untuk melapisi logam lain, agar tampak mengkilat dan tahan karat. Daerah penghasil nikel antara lain Soroako Sulawesi Selatan, Pomala Sulawesi Tenggara, dan Irian Jaya. Di Soroako penambangan nikel dilengkapi dengan pabrik peleburan dan pemurnian yang modern.
  • Timah putih. Timah putih biasa digunakan pada industri mesin, kaleng, dan juga sebagai bahan patri. Penambangan timah di Indonesia terdapat di Pulau Belitung, dan Singkep, dan lain-lain.
  • Tembaga. Penambangan bijih tembaga yang terbesar di Indonesia terdapat di Papua bagian tengah yaitu Kota Tembagapura Daerah penghasil tembaga lainnya adalah Sulawesi Utara, Sulawesi Tengah dan Sulawesi Selatan.
  • Emas dan perak. Emas dan Perak terdapat di Cikotok (Banten Selatan, Jawa Barat), Kalimantan Barat, Kalimantan Selatan, Kalimantan Timur, Sulawesi Selatan dan Irian Jaya bagian Tengah. Emas termasuk golongan bahan vital.
  • Bauksit. Bauksit merupakan bijih logam aluminium. Bauksit banyak terdapat di Sumatra Selatan (Lubuk Linggau), Kalimanatan Barat (Sanggau), dan Kepulauan Riau (pulau Bintan). Pabrik peleburan bauksit menjadi aluminium yang pertama di Indonesia dibangun di Asahan (Sumatra Utara).

Sedangkan sumber daya alam non logam yang populer di Indonesia yang mempunyai komparasi dengan negara lain yaitu:

  • Belerang. Belerang merupakan mineral vulkanis yang banyak dihasilkan di kawah-kawah gunung berapi. Bahan ini banyak digunakan dalam industri-industri bahan kimia, pupuk, korek api, bahan peledak, dan obat-obatan. Belerang antara lain ada di Gunung Ijen Jatim, Gunung Telaga Bodas Jabar, dan Gunung Welirang.
  • Kaolin. Kaolin merupakan bahan dasar untuk pembuatan keramik. Pulau Bangka dan Pulau Belitung merupakan daerah penghasil kaolin.
  • Fosfat. Fosfat berasal dari persenyawaan antara pospor di dalam kotoran dan sisa-sisa binatang yang hidup di gua-gua dan batu gamping di dasar gua. Fosfat merupakan salah satu komponen bahan baku yang cukup penting dalam pembuatan pupuk untuk tanaman. Sebaran fosfat ada di daerah Bogor, Kebumen, Grobogan, Pati (Jawa Tengah), Gresik dan Sampang, Madura.
  • Marmer. Batu marmer atau batu pualam merupakan hasil perubahan bentuk atau metamorfosis dari batu gamping. Marmer banyak dimanfaatkan sebagai ornamen bangunan, dan perabotan rumah tangga. Sebaran pertambangan marmer terdapat di daerah Tulungagung (Jawa Timur), dan Citatah (Jawa Barat).
  • Aspal. Aspal digunakan untuk pengerasan jalan, aspal berasal dari sisa minyak bumi. Pulau Buton di Sulawesi Tenggara adalah penghasil aspal terbesar di Indonesia

Soal



1. A buffalo is … than a cat. (big)

2. Lisa is the… girl in my school. (beautiful)

3.Your T-shirt is … than mine. (colorful)

4.My shoes are the …. in my class. (clean)

5.Andika and Andini buy the … car in the supermarket. (expensive)

 

1.Bigger

2. Most beautiful

3.More colorful

4.Cleanest

5.Most expensive

 

BIANTARA BASA SUNDA PANGARUH INTERNET KA REMAJA

 

Assalamualaikum wr wb.

Bapa/ ibu guru reujeung batur-batur anu kuring hormati, hayu urang panjatkan puji sarta syukur ka pangéran anumaha esa anu geus méré rahmat sarta hidayahnya ka urang sadayana ku kituna urang bisa ngariung ditempat ieu, kuring ucapkan rebu nuhun dipasihan kasempetan anu geus dipasihkeun ka sim kuring pikeun nepikeun hiji biantara anu dijudulan “Pangaruh Internet Ka Remaja”.

Saméméh kuring mitembeyan pidato kuring hayang nepikeun watesan masalah anu baris kuring sampaikan didina biantara poé ieu,nyaéta diantarana ; pangaruh internet ka rumaja ditempo ti sagi positif sarta ti sagi négatif.

Internet, kecap anu henteu deungeun didangu saban jelema, utamana para rumaja anu sok bergaul kalayan mentéréngna dunya anu bertekhnologi, mentéréng, sarta praktis. Internet bisa beunang dimanapun urang aya. Kalayan bermodalkan telepon sélular anungabogaan konéksi internet, internet bisa diaksés kalayan gampangna ngaliwatan HP dimanapun urang aya, atawa lamun henteu,disaban sudut dayeuh pasti aya hiji warung anu ngajual jasa internet atawa anu dawam disebut kalayan “Warnet”. Dunya InformasiTanpa Wates, kitu pisan jalma-jalma nyebutkeunana. Kuring sorangan henteu kitu yakin tapi naon kaci dikecap memang kitukaayaanana. Kalayan ayana internet, aksés atawa jalan ka penyampaian informasi-informasi anu aya didunya ieu bisa dicokot kalayan gampangna saraya membalikkan leungeun atawa mengejapkan panon.

Loba élmu kanyaho anu kitu melimpah diditu. Informasi ngeunaan naon waé bisa urang manggihan di jagat internet ieu. Tuluy naonhubunganana jeung siswa? Tangtu waé pohara pageuh hubunganana jeung siswa alatan siswa henteu luput jeung anu ngarannainformasi sarta élmu kanyaho. Iinternet ieu téh média anu pang efektif sarta gampang pikeun beunang sarta diaksés ku saha waésarta di manapun, sanajan teu bisa dipungkiri yén alatan ayana kabébasan ieu bisa lumangsung ogé penyalah gunaan fasilitasinternet minangka sarana pikeun kriminalitas atawa asusila. Siswa anu kakara mikawanoh internet biasana ngagunakeun fasilitasieu pikeun néangan hal anu ararahéng? Kawas gambar-gambar anu henteu senonoh, atawa vidéo-vidéo ahéng anu boga sipat“asusila” séjénna anu bisa mangaruhan jiwa sarta kepribadian ti siswa éta sorangan, ku kituna siswa terpengaruh sarta ngaréwongkonsentrasinya ka prosés pembelajaran di sakola.

Tapi kitu henteu kabéh siswa ngalakonan hal anu kitu, ngan segelintir siswa-siswa anu usil waé anu ngalakonanana alatan kurangngabogaan rasa tanggungjawab ka diri pribadi sarta sakurilingna. Tapi umumna internet dipaké ku saban siswa pikeun néanganatawa meunangkeun informasi anu nyambung kalayan materi palajaran anu manéhna tarima disakola. Hal éta matak bisa siswa jadileuwih kreatif sarta leuwih aktip dina néangan asal informasi sarta élmu kanyaho dibandingkeun kalayan siswa-siswa anu ngan diukcicing di hareup méja sarta ngaregepkeun guruna nyarita.

Hal ieu bisa jadi hiji motivator ka siswa pikeun terus ngembang sarta ogé bisa boga fungsi minangka penghancur (generasi ngora).Rumaja nyaéta makhluk anu rentan ka parobahan disakurilingna. Manéhna baris nuturkeun hal anu pang dominant anu ayadidekatnya. Jadi kamungkinan lumangsungna parobahan anu drastis dina mangsa-mangsa rumaja baris nyorong kaarah manarumaja éta baris leumpang, kaarah positif atawa négatif gumantung ti mana manéhna mitembeyan.

Rumaja anu kesehariannya bergaul kalayan internet baris leuwih tanggap ka parobahan informasi disakurilingna alatan manéhnabiasa sarta leuwih nyaho ngeunaan informasi-informasi kasebut ku kituna manéhna leuwih batan anu séjénna. Tapi, rumaja anungabogaan kecenderungan dina hal anu négatif malahan sabalikna. Manéhna baris nampak pasif alatan ngan diperbudak kugampangna sarta kayaan informasi ti internet kasebut.

Mangka ti éta alangkah alusna lamun urang bisa kalayan bijak ngagunakeun fasilitas ieu kalayan sebaik-baiknya dina hal anu positifdemi kamajuan diri sarta pribadi urang. Salaku rumaja urang kabéh kudu bisa ngawasa téknologi anu keur lumpat gancang dina eraieu, alatan ku kituna urang ogé baris milu lumpat menyongsong mangsa hareup.

Sakitu, sarta luhur perhatiannya kuring ucapkan nuhun perhatosana, akhirul kalam, wassalamualaikum wr wb.

 


TUGAS
ILMU PENGETAHUAN SOSIAL


NAMA KELOMPOK: -CANTIKA SUKMA DEWI
-DENI SETIAWAN
-SIDIK AGUNG

kelas: 8e

 



smp negeri 8 cimah
tugas
soal bahasa inggris


nama: cantika sukma dewi
kelas: 8e

 



smp negeri 8 cimahi


Date: 2016-03-03; view: 1934


<== previous page | next page ==>
Sumber Daya Alam sebagai Modal Dasar Pembangunan | A measure to determine the relative purchasing power of money at a given time in a given society.
doclecture.net - lectures - 2014-2019 year. Copyright infringement or personal data (0.002 sec.)