![]() CATEGORIES: BiologyChemistryConstructionCultureEcologyEconomyElectronicsFinanceGeographyHistoryInformaticsLawMathematicsMechanicsMedicineOtherPedagogyPhilosophyPhysicsPolicyPsychologySociologySportTourism |
Criteriul geografic.Criteriul geografc joacă un rol important în evaluarea rurală ca destinație turistică în raport cu centrele administrative, zone turistice și obiecte de mare valoare, punctele de trecere a frontierei, magistralei și căi ferate.
Aceste criterii trebuie să fiu utilizate pentru identificarea și aprobarea satelor raionului Orhei, cu o valoare a patrimoniului rural specific și valoarea turistică. Promovarea și dezvoltare noile regiuni rurale va face piața internă Pepublicii Moldova mult mai diversificat și atractiv. Direcții strategice oferite de Agenția Turismlui a Republicii Moldova: 1. Elaborarea şi implementarea cadrului legislativ necesar cu privire la turismul rural. 2. Efectuarea clasificării structurilor de primire a turiştilor în localităţile rurale. 3. Identificarea comunităţilor rurale în care există posibilităţi pentru implementarea unor proiecte-pilot în domeniul turismului rural. 4. Crearea în teritoriu a serviciilor de specialitate în domeniul turismului. 5. Crearea bazei informaţionale, editarea de ghiduri şi cataloage privind oferta de turism rural. 6. Elaborarea şi promovarea proiectelor investiţionale pentru crearea, repararea şi modernizarea infrastructurii generale şi a celei turistice. 7. Implementarea unui program de instruire la nivelul autorităţilor administraţiei publice locale şi al populaţiei.
Concluzie Republica Moldova ca destinație turistică are un potențial foarte bogat pentru vizitatori naționali și internașionali. Dezvoltarea turismului în țara noastră are toate posibilitățile pentru a îmbunătăți situația în economica națională prin creșterea exporturilor de servicii turistice. Produsul turistic al țării este un complex de resurse naturale ți antropice(patrimoniu național, cultura, activități, servicii pentru vizitători).
Turismul rural este deosebit de popular și cerut. Sate din raionul Orhei regiuni agricole și pitorești, sunt o sursă importantă pentru furnizarea serviciilor de cazare tradițională pentru vizitători în mediul rural, oferindu-le posibilitatea de a se bucura de activități și preocupări rurale, de a învăța folclorul local, distracțiile și tradițiile, cu posibilitatea de a participa la activitatea lor. Turismul rural oferă posibilitatea de procurare a produselor meşteşugăreşti, de vedea locuri pitorești și cultural - istorice, de vizita zonele protejate, mănăstiri vechi, precum și cascade frumoase.
Acest tip de serviciu permite turiștilor de a găsi atracțiunea raionului Orhei , a plonja în istoria zonei, obiceiurile locale, tradițiile și a cunoaște modul de viață al populației rurale. Casa în stil tradițional, gospodărie bine intreținută, vinul de casă, produse alimentare moldovenești pe masă și dragostea fața de plai natal - toate acestea sunt ca o carte de vizită Republicii Moldova.
Itinerarul Turistic Ziua 1 Sosire și plasare la agro-pensiunea “Casa de sub Stâncă” Mic dejun Excursia la complexul arheologic “Orheiul Vechi” Obiective naturale și antropice Panorama defileului râului Raut Mănăstirea „Peștera”(biserica rupestra,11 chilii) Biserica terestră Sfînta Maria Întoarcere la agro-pensiunea “Casa de sub Stâncă”
Ziua 2 Mic dejun Excursia la ansamblu monastic de la Curchi Biserica - Sfântul Dumitru Biserica Nașterea Maicii Domnului Biserica Tuturor Sfintilor Biserica Trapezei Inalțarea Cinstitei Cruci Biserica Sfântul Nicolae Biserica Sfântii Trei Ierarhi Întoarcere la agro-pensiunea “Casa de sub Stâncă”
Ziua 3 Mic dejun Excursie prin împrejurimi Plimbare cu barca pe râu Pescuitul Spectacol cu muzică şi dansuri populare Comercializarea obiectelor de artizanat Întoarcere la Chișinău
Planul metodic
Date: 2016-01-14; view: 811
|