Home Random Page


CATEGORIES:

BiologyChemistryConstructionCultureEcologyEconomyElectronicsFinanceGeographyHistoryInformaticsLawMathematicsMechanicsMedicineOtherPedagogyPhilosophyPhysicsPolicyPsychologySociologySportTourism






Site IP Adresini Bulma (Domain IP)

 

Aşağıdaki kutucuğu kullanarak domain (site) adından o sitenin ip adresini bulabilirsiniz. Ayrıca sitenin hosting hizmetinin verildiği ülke bilgileri de verilecektir. Ancak, özellikle trafiği çok yoğun sitelerin yük dengeleme ve yoğun trafikle başa çıkma amacıyla birden fazla (bazen onlarca) IP adresi kullandığını da unutmayın. Örneğin alan adına google.com yazarak sorgulayacak olursanız, her seferinde farklı bir IP adresi görebilirsiniz. Bu, sorgulamanın yanlış sonuç dönmesinden değil, söz konusu sitenin birden fazla IP adresi kullanmasından kaynaklanmaktadır. Google örneğine dönecek olursak, her gün yüz milyonlarca sorgulamayı karşılayan Google bu iş için yüzlerce sunucu ve IP adresi kullanmaktadır.

Formanın Yuxarısı

IP adresini bulmak istediğiniz Site (Domain) Adını Girin:

www.

 

Formanın Aşağısı

Site Adı :

Site IP adresi :

Sitenin Bulunduğu Ülke :

Sitenin Bulunduğu Şehir:

 

 

DNS Ayarları - DNS Ayarlarını Değiştirme

 

ISS'nizin kullandığı IP adresleri çoğu durumda Dinamik Host Yapılandırma Protokolü (DHCP ile otomatik olarak ayarlanır. Ancak, paralı veya ücretsiz bir genel (public) DNS (örneğin OpenDNS veya Google DNS gibi) kullanmak amacıyla İnternet bağlantınızda kullanılan DNS ayarlarını elle de değiştirebilirsiniz. Otomatik atama yerine elle DNS ayarı yaptığınız, yani DNS ayarlarını elle değiştirdiğiniz zaman, statik (sabit) bir IP adresi atamış olursunuz.

DNS ayarlarını değiştirmeyi çeşitli nedenlerle istiyor olabilirsiniz. Örneğin belirli bir web sitesine daha hızlı erişmek, ISS'nizdeki (veya ağ erişiminizi düzenleyen BT'nizdeki) varsayılan ad sunucuyu (name server) atlamak, böylece alan (domain) engellemeden, sansürden, ya da benzer erişim kısıtlamalarından kurtulmak gibi.

Önemli:

DNS ayarlarını değiştirmeden önce, mevcut DNS ayarlarını mutlaka bir yere not edin. Daha sonra eski ayarlara dönmeniz gerektiğinde buradaki işlemi tekrarlayarak not ettiğiniz ayarlara dönebilirsiniz. Bir sorunla karşılaşmanız veya İnternet'e bağlanamamanız halinde, verilen adımları dikkatle izleyerek eski DNS ayarlarına dönün.

Aşağıdaki türden işletim sistemi ayarları, sadece işletim sistemi konusunda yeterli bilgi sahibi kişiler tarafından yapılmalıdır. Burada verilen işlemleri riski kendinize ait olmak üzere yapabilirsiniz. Burada verilen bilgiler bilgilendirme amaçlıdır ve ip-numaram com, yöneticileri, sahibi veya çalışanları doğacak sonuçlardan hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.



DNS ayarlarını değiştirme işlemi işletim sistemine ve versiyonuna (Windows, Mac, Linux, vs.) veya cihaza (bilgisayar, akıllı telefon, tablet, vs.) göre değişir. Dolayısıyla burada verilen bilgiler, sizin işletim sisteminize veya cihazınıza bire bir uymayabilir. Kullandığınız sistemde DNS ayarlarını değiştirmek için aşağıdaki bağlantılardan geçerli olana tıklayın:

  • Windows DNS Ayarlarını Değiştirme
  • Mac DNS Ayarlarını Değiştirme
  • Akıllı Telefon Tablet PC ve Diğer Mobil Cihazların DNS Ayarlarını Değiştirme
  • Router DNS Ayarlarını Değiştirme
  • IP Adresi Eşleme yoluyla DNS ayarı

 

nternet Tarayıcı Proxy Ayarlarını Değiştirme

Uyarı: Ne yaptığınızı bilmiyorsanız, aşağıdaki yöntemleri denemeyin. Aksi halde, bağlantınızın çalışmamasına, bilgisayarınızda IP çatışmalarına neden olabilirsiniz.

 

Internet Explorer'da Proxy Ayarlarını Değiştirme

1. Araçlar menüsünden İnternet Seçenekleri bölümüne gidin

2. Bağlantılar sekmesine tıklayın.

3. Dial up bağlantısı kullanıyorsanız, o anda aktif bağlantıyı seçin ve Ayarlar düğmesine tıklayın.

4. "Bu bağlantı için proxy sunucu kullan" yazılı onay kutucuğunu işaretleyin.

5. IP adresini ve Port numarasını yazın, TAMAM düğmesine tıklayın.

6. Kablo veya DSL kullanıyorsanız, LAN Ayarları düğmesine tıklayarak, bağlantı için 4 ve 5. adımları tekrarlayın.

7. Tamam düğmesine tıklayarak bitirin. Artık dilediğiniz siteye anonym olarak girebilirsiniz.

Firefox'ta Proxy Ayarlarını Değiştirme

1. Araçlara, sonra da Seçeneklere tıklayın

2. Açılır penceredeki Gelişmiş düğmesine tıklayın.

3. Ağ sekmesini seçtikten sonra Bağlantı ayarlarına gidin.

4. Manüel proxy yapılandırma seçeneğini seçin.

5. HTTP Proxy ve Port Numarasını Girin

6. Tamam düğmesine tıklayarak bitirin. Artık dilediğiniz siteye anonym olarak girebilirsiniz.

Mac's Safari'de Proxy Ayarlarını Değiştirme

1. Düzen'e gidip Tercihlere tıklayın.

2. Gelişmiş düğmesine tıklayın.

3. "Proxies" ("Proksiler) etiketinin yanındaki Ayarları Değiştir düğmesine tıklayın.

4. Dial up bağlantı durumunda IP adresini değiştirmek istediğiniz İnternet bağlantısını seçin.

5. Ayarlara tıklayın.

6. "Bu bağlantı için bir proxy kullan" etiketli onay kutucuğunu seçin ve proxy portunu ve ip adresini girin.

7. Tamam düğmesine basarak ip adresi değişikliğini onaylayın.

8. LAN Bağlantıları durumunda 3. Adımdan sonra "LAN Ayarları" düğmesine tıklayarak proxy ip numarasını girmeniz gerekmektedir.

Artık dilediğiniz siteye anonym olarak girebilirsiniz.

Sormak istediğiniz soruları IP Numaram Soru & Cevap bölümüne sorabilirsiniz.

Basit Proxy Kontrolü

Yukarıdaki proxy kontrolü basit bir proksi kontrolüdür. Daha gelişmiş bir proksi kontrolü için buraya tıklayın. Bu sayfadaki proksi kontrolüyle ilgili detaylar için ise buraya tıklayın. Bilgi için devamını okuyun Bir proksi arkasında olup olmadığınızı biliyor olabilirsiniz. Ya da, büyük bir şirkette çalışıyor ve proksi arkasında olduğunuzu bilmiyor olabilirsiniz. Bu sayfada verilen proksi kontrolü, bir proksi arkasında olup olmadığınız konusunda kesin bir bilgi vermeyebilir. Eğer kullandığınız proksi saydam veya yarı saydam ise, aşağıdaki bilgilerden bunu anlayabilirsiniz. Ancak eğer elit olarak adlandırılan bir proksi arkasında iseniz, burada proksi sunucunun IP adresi dışında hiçbir şey göremezsiniz. Dolayısıyla eğer bir proksi arkasında iseniz ve anonim surf yaptığınızı düşünüyorsanız bu sayfa, size ne kadar "anonim" olduğunuz konusunda bir fikir verebilir. Öte yandan, anonimlik derecesi ne kadar yüksek olursa olsun, bunun mutlak bir anonimlik olmadığını, yani mutlak anlamda gizlenemeyeceğinizi de unutmayın. Nihai anlamda, sadece ziyaret ettiğiniz noktalarda anonim olursunuz, arkasında olduğunuz proksi sunucu ise sizi tanır ve size ait verileri kaydeder. Aşağıda, bir İnternet tarayıcı ile belirlenebilecek bir dizi proksi kontrolü verilmiştir. Her biri, proksi sunucuyu farklı bir noktadan yakalamaya yöneliktir.  
 
Proksi Kontrolü Anonimlik açısından proksiler, ne şekilde düzenlendiklerine bağlı olarak farklı özellikler sergiler. Aşağıda, proksi kontrolünde hangi durumda hangi bilgileri göreceğiniz verilmiştir: Proksi Yok Proksi olmayan bir sistem aşağıdaki bilgileri gösterir: · REMOTE_ADDR = Sizin IP numaranız · HTTP_VIA = boş · HTTP_X_FORWARDED_FOR = boş Saydam Proksi Saydam bir proksi , bir proksi sunucu olduğunu gizlemez ve erişim noktalarına sizin bilgilerinizi de verir. Gizlilik ve anonimlik sağlamaz. Bu tür proksiler, performansı artırmak amacıyla sık erişilen sayfaları önbelleğe almak gibi bir hizmet verebilir. Ayrıca birçok şirket, filtreleme (çalışanlarının, vb. belirlenen sitelere erişimini yasaklamak gibi) amacıyla kullanır. Saydam bir proksi aşağıdaki bilgileri gösterir: · REMOTE_ADDR = Proksi sunucusunun IP adresi · HTTP_VIA = Proksi sunucusunun IP adresi · HTTP_X_FORWARDED_FOR = Sizin IP adresiniz Anonim Proksi Anonim proksi sunucular, önbelleğe almanın yanı sıra, sizin IP adresinizi de gizlemek gibi bir işlev görür. Bunu da ya sizin IP adresiniz yerine kendi IP adresini yazarak, ya da rastgele bir IP göstererek yapar. Ancak anonim proksinin varlığını tespit etmek mümkündür Anonim bir proksi sunucu aşağıdaki bilgileri gösterecektir: · REMOTE_ADDR = Proksi sunucusunun IP adresi · HTTP_VIA = Proksi sunucusunun IP adresi · HTTP_X_FORWARDED_FOR = Proksi sunucusunun IP adresi veya rastgele bir IP adresi   Yüksek Düzeyde Anonim (Elit) Proksi Bazen elit proksi de denilen yüksek düzeyli anonim proksiler, sisteminizin proksi olmayan bir sistem gibi gözükmesini sağlar. Bu da en yüksek düzeyde güvenlik ve anonimlik sağlar. Anonim proksiden farklı olarak elit proksinin varlığını tespit etmek mümkün değildir. Dikkat edileceği gibi, proksi olmayan bir sunucu ile elit proksi arasında hiçbir fark görülmez. Yani, elit bir proksi sunucusu arkasındayken, sanki hiç proksi sunucusu kullanmıyormuş gibi gözükürsünüz. Yüksek düzeyde anonim (elit) bir proksi aşağıdaki bilgileri gösterir: · REMOTE_ADDR = Proksi sunucusunun IP adresi · HTTP_VIA = boş · HTTP_X_FORWARDED_FOR = boş Anonim olup olmadığımı nasıl kontrol edeceğim? İlk önce, proksi kullanmadan, tarayıcınızla ip adresi ana sayfasını veya bu sayfayı yükleyin ve IP numaranızı bir yere not edin. Daha sonra, bu sayfayı bir proksi arkasındayken yükleyin. Eğer sayfayı proksi üzerinden ziyaret ettiğinizde aşağıdaki listede kendi IP adresinizi görürseniz, açıktasınız demektir.

Whois Domain Alan Adı Sorgulama

Domain, yani alan adı sorgulamalarınızı kutucukları işaretleyerek ve sadece alan adını yazarak yapabileceğiniz gibi, tam alan adını uzantısıyla birlikte yazarak da yapabilirsiniz.
Geçerli alan adı sorgulamalarına örnek:

· "alanadi" yazıp sorgulamaya tıklayın (tırnak işareti olmadan)

· ya da örneğin alanadi.com, alanadi.net, alanadi.org yazarak sorgulamaya tıklayın

Sorgulama sonuçları, uzantılarıyla birlikte boş (yani alan adı tescil edilmemiş, alabilirsiniz) ve arkasından dolu (yani tescil edilmiş) alan adları şeklinde alt alta sıralanacaktır. Dolu alan adlarının yanındaki (Whois sorgula) ile alanın kime tescil edildiğini öğrenebilir, ya da (Web Sitesine Git) ile tescil edilmiş alan adının aktif bir web sitesi varsa, siteye gidebilirsiniz. Giriş alanının altındaki (Çoklu Domain Sorgulama) ile alt alta yazarak birden fazla domain adını aynı anda sorgulayabilirsiniz.

 

 

Formanın Yuxarısı

http://www. (Çoklu Domain Sorgulama)
.com .net .org .com.tr .biz .info .tv .ws

Formanın Aşağısı

 


Date: 2015-12-24; view: 1829


<== previous page | next page ==>
IP Sorgulama - IP Yer Bulma | Turkey has one of the world’s zippiest economies, but it is too reliant on hot money
doclecture.net - lectures - 2014-2024 year. Copyright infringement or personal data (0.009 sec.)