Ruokailun työpaikalla maksaa
Työnantaja
Opiskelija itse
Työvaatetuksesta vastaa
Työnantaja
Opiskelija itse
Työturvallisuuslain mukainen vaarojen arviointi tehty
Kyllä
Ei Jos ei, niin työssäoppimisen tavoitteisiin liittyvät keskeiset vaaratekijät kirjataan tähän:
Koulutuksen järjestäjä on nähnyt rikostaustaotteen (”Opiskelijan tulee pyytää itseään koskeva ote rikosrekisteristä, kun työssäoppimiseen sisältyy olennaisesti alaikäisten parissa työskentelyä).” Rikostaustaote rikosrekisteristä 955/2011, 6 §)
Kyllä
Ei Ei koske ko. tutkintoa /tutkinnon osaa
Muut erikseen sovittavat asiat
28.05 koululla.
OPPILAITOKSEN TEHTÄVÄT JA VASTUUT
Oppilaitos nimeää opettajan, joka toimii oppilaitoksen edustajana työpaikalla tapahtuvan työssäoppimisen suunnittelussa, järjestämisessä ja ohjauksessa. Työssäoppimispaikan valinnassa tulee erityisesti ottaa huomioon se, että työssäoppimispaikassa on mahdollisuudet ammattiosaamisen näyttöjen antamiseen. Oppilaitos tarjoaa joustavia järjestelyjä työpaikkaohjaajien kouluttamiseen, jotta heillä on valmiudet työssäoppimisen toteuttamiseen ja ammattiosaamisen näyttöjen vastaanottoon. Oppilaitoksen tehtävänä on huolehtia siitä, että työssäoppimispaikan henkilöstö on perehdytetty opetussuunnitelmaan, työssäoppimisen periaatteisiin ja tavoitteisiin, työturvallisuuteen liittyviin asioihin, oppimisen ja osaamisen arviointiin, opiskelijan henkilökohtaisiin tavoitteisiin sekä muihin työssäoppimisen järjestämiseen liittyviin asioihin. Oppilaitos valmentaa opiskelijaa työpaikkaa varten ja huolehtii osaltaan siitä, että opiskelijalle on tiedotettu velvollisuudesta noudattaa työpaikan toimintaperiaatteita sekä työstä ja työturvallisuudesta annettuja ohjeita ja määräyksiä.
Ohjaavan opettajan tehtävänä on tiedottaa työssäoppimispaikan henkilöstölle, erityisesti työpaikkaohjaajalle SORA-lainsäädännön määräyksistä ja menettelytavoista. (Soveltumattomuuden ratkaisuja, OPH:n määräys 38/011/2011)