Home Random Page


CATEGORIES:

BiologyChemistryConstructionCultureEcologyEconomyElectronicsFinanceGeographyHistoryInformaticsLawMathematicsMechanicsMedicineOtherPedagogyPhilosophyPhysicsPolicyPsychologySociologySportTourism






Domáce zadanie č.1 (MS Word) z predmetu Informatika I.

1. Nájdite na internete ľubovoľný text na tému, ktorá Vás zaujíma. Rozsah textu bude min. 5 strán.

2. Do prázdneho (čistého) dokumentu MS Word ho vložte ako neformátovaný text.

3. Na každú stranu textu vložte vlastnú textovú vodotlač s Vaším priezviskom.

4. Nastavte farbu pozadia strany na svetlý odtieň akejkoľvek farby (aby bol čierny text dobre čitateľný).

5. Ako prvú stranu dokumentu (obálku domáceho zadania) vložte informácie podľa vzorového dokumentu Martin_Rovnak_vzor.doc (nájdete ho na stránke www.unipo.sk/rovnak/informatika.htm): Názov predmetu „Informatika I.“ orámujtejednoduchým rámom čiernej farby o veľkosti 3 body.

6. Nastavte vlastnú veľkosť okrajov stránky (Okrem prvej strany, kde je obálka domáceho zadania. Tam ostanú pôvodné okraje 2,5 cm zo všetkých strán.) na hodnoty: Hore 2 cm, Dole 2cm, Vpravo 2 cm, Vľavo 2 cm.

7. Do dokumentu vložte 3 ľubovoľné obrázky. Prvý naformátujte s rozložením „Obtekanie zarovno s textom“. Druhý obrázok naformátujte s rozložením „Obtekanie do štvorca“. Tretí naformátujte s rozložením „Obtekanie Za textom“. Farbu textu, ktorý bude prechádzať obrázkom zmeňte na inú – dobre čitateľnú (napr. ak je obrázok tmavý, farbu textu zmeňte na bielu).

8. Na koniec (poslednú stranu) domáceho zadania vložte „Printscreen“ webovej stránky (obsah aktuálnej obrazovky) www.sevs.sk.

9. V dokumente použite odrážky. Ako znak odrážky použite (definujte) ľubovoľný symbol, ktorý si vyberte z písma typu Wingdings (napr. F).

10. Do dokumentu vložte aspoň jednu tabuľku. Tabuľka nemusí obsahovo súvisieť s témou textu. Tabuľka bude mať min.5 riadkov a 5 stĺpcov. V tabuľke zlúčte ľubovoľné bunky. V tabuľke rozdeľte ľubovoľnú bunku aspoň na dve časti. V niektorej z buniek tabuľky otočte vložený text zvislo. Text v tabuľke zarovnajte „na stred“.

11. Časť textu domáceho zadania rozdeľte do 3 stĺpcov, ktoré oddeľte čiarou medzi stĺpcami.

12. Tretiu stranu domáceho zadania otočte „Na šírku“. Ostané strany ostanú otočené „Na výšku“.

13. Do dokumentu vložte čísla strán na spodnú časť strany. Strany začnite číslovať od 2.strany (na prvej strane – obálke domáceho zadania, číslo strany nebude.



14. V dokumente použite viacúrovňový zoznam číslovania kapitol: Vytvorte najmenej 3 hlavné kapitoly a aspoň 3 kapitoly druhej úrovne. (napr.: 1.Názov hlavnej kapitoly, 1.1 Názov kapitoly druhej úrovne).

15. Názvy hlavných kapitol naformátujte štýlom „Nadpis 1“. Kapitoly druhej úrovne naformátujte štýlom „Nadpis 2“.

16. V aktuálnej šablóne definujte nový štýl: Názov štýlu: mojnovystyl, písmo Courier New, šikmé, veľkosť písma 13pt, medzera za odsekom 3pt, zarovnanie na oba okraje. Aplikujte vytvorený štýl pre všetok text dokumentu (mimo nadpisov prvej a druhej úrovne).

17. Na poslednú (samostatnú) stranu domáceho zadania vygenerujte Obsah domáceho zadania. Obsah bude obsahovať nadpisy prvej a druhej úrovne, čísla strán a vodiace znaky (bodky alebo čiary).

18. Dokument uložte pod názvom: Meno_Priezvisko.doc (Dokument programu Word 97-2003).

19. Dokument zašlite emailom na adresu:

a. Denné štúdium: informatika1denne@gmail.com Predmet: Domáce zadanie č.1

b. Externé štúdium: informatika1externe@gmail.com Predmet: Domáce zadanie č.1


Date: 2015-12-11; view: 845


<== previous page | next page ==>
Historical Background | Somerset Maugham - The Luncheon
doclecture.net - lectures - 2014-2024 year. Copyright infringement or personal data (0.008 sec.)