Home Random Page


CATEGORIES:

BiologyChemistryConstructionCultureEcologyEconomyElectronicsFinanceGeographyHistoryInformaticsLawMathematicsMechanicsMedicineOtherPedagogyPhilosophyPhysicsPolicyPsychologySociologySportTourism






Hoe u het boekje en de audio-cd kunt gebruiken

Margreet Kwakernaak

 

ticket naar

NEDERLAND

 

 

Basisexamen inburgering in het buitenland Onderdeel kennis van de Nederlandse taal

 

 

In het pakket Ticket naar Nederland vindt u

• dit boekje

• een audio-cd

Kent u genoeg Nederlands om het examen te gaan doen? Dan is het tijd om met dit oefenpakket te beginnen. Kunt u langzaam gesproken Nederlands verstaan? Kunt u met losse woorden een beetje spreken? Dan beheerst u het Nederlands op niveau A1 – min. U kunt dan gaan oefenen voor het telefonische examen.

Ticket naar Nederland helpt u om u voor te bereiden op het Basisexamen inburgering in het buitenland, onderdeel kennis van de Nederlandse taal. Dit examen wordt ook wel de Taaltoets genoemd.

Het examen

Het examen bestaat uit 50 luister- en spreekopdrachten. Na elke opdracht is er een pauze waarin u de tijd krijgt om antwoord te geven.

De opdrachten zijn verdeeld in 5 onderdelen.

Deel A: Nazeggen

(u hoort 12 korte zinnen)

Deel B: Vragen

(u hoort 14 korte vragen)

Deel C Nazeggen (hetzelfde als onderdeel A)

(u hoort 12 langere zinnen)

Deel D Tegenstellingen

(u hoort 10 woorden)

Deel B Verhalen navertellen

(u hoort 2 korte verhalen)

 

 

Het onderdeel Verhalen navertellen wordt niet door de computer nagekeken, maar door mensen. Dat gebeurt pas nadat u de uitslag van het examen hebt gekregen. De verhalen tellen dus niet mee om te slagen voor het examen. De verhalen zijn wel belangrijk voor de mensen die het examen gemaakt hebben. Zij kunnen daarmee controleren of het examen te makkelijk ofte moeilijk is.

Het hele examen duurt ongeveer 15 minuten.

Het oefenexamen

Heeft u ook het pakket Naar Nederland? Dat is het pakket met de film Naar Nederland en een fotoboek. In het pakket Naar Nederland zitten drie codes waarmee u drie keer een oefenexamen per telefoon kunt doen. Dit oefenexamen wordt ook wel oefentoets, proefexamen of proeftoets genoemd. Het oefenexamen heeft 30 opdrachten. U heeft 30 seconden tijd om een verhaal na te vertellen. Het echte examen heeft 50 opdrachten. Bij het navertellen van de verhalen, wacht de computer tot u klaar bent met praten. Het echte examen is dus langer dan het oefenexamen. Het pakket Naar Nederland is te bestellen via www.nederlandsalstweedetaal.nl

Ticket Naar Nederland

Dit pakket bestaat uit dit boekje en een audio-cd. In dit boekje staan de opdrachten die u hoort op de audio-cd. In dit boekje staan ook de antwoorden die bij de opdrachten horen.

De onderdelen van Ticket Naar Nederland staan in dezelfde volgorde als bij het echte examen. Maar: Ticket naar Nederland geeft bij elk onderdeel veel méér opdrachten, zodat u kunt oefenen. Wij adviseren u om de opdrachten vaak te herhalen zodat u goed voorbereid het examen gaat doen.

 

 

We moeten u wel waarschuwen: Ticket Naar Nederland geeft alleen opdrachten om te oefenen. Bij het echte examen krijgt u andere opdrachten.



Het boekje en de audio-cd

De audio-cd helpt u bij het luisteren en naspreken. U kunt in het boekje lezen wat u hoort op de audio-cd. In het boekje staan bij de opdrachten ook de antwoorden.

Hoe u het boekje en de audio-cd kunt gebruiken

1) Luister eerst een paar keer naar de audio-cd. Luister goed naar de uitspraak en probeer de opdrachten te begrijpen. Kijk nog niet in het boekje.

2) Probeer nu de opdrachten te doen. Kijk nog niet in het boekje.

3) Luister en lees nu mee in uw boekje.

4) U mag proberen de antwoorden zelf op te schrijven. Dat helpt om ze te onthouden! Kunt u het Nederlands niet schrijven? Geen probleem. Bij het examen hoeft u niette schrijven.

5) In dit pakket zit een stukje karton. U legt nu het stukje karton op de antwoorden in uw boekje. U luistert weer naar de audio-cd en probeert zelf antwoord te geven. U controleert elk antwoord door het stukje karton naar beneden te schuiven.

6) Gaat dat goed? Doe dan nu uw boekje dicht en luister naar de audio-cd. Doe de opdrachten zonder in uw boekje te kijken.

7) Lukt het om de opdrachten te doen zonder boekje? U bent nu klaar om het oefenexamen te gaan doen per telefoon. Daarover kunt u alles vinden in het pakket Naar Nederland.

8) Ga door met oefenen tot het oefenexamen goed lukt. Let op: bij het echte examen krijgt u andere zinnen.vragen, tegenstellingen en verhalen!

 


Date: 2016-01-14; view: 468


<== previous page | next page ==>
 | De onderdelen van de audio-cd
doclecture.net - lectures - 2014-2024 year. Copyright infringement or personal data (0.007 sec.)