Home Random Page


CATEGORIES:

BiologyChemistryConstructionCultureEcologyEconomyElectronicsFinanceGeographyHistoryInformaticsLawMathematicsMechanicsMedicineOtherPedagogyPhilosophyPhysicsPolicyPsychologySociologySportTourism






Ochelari pentru realitatea virtuala, de la Oculus

Compania americana Oculus a lansat un prototip de ochelari pentru realitatea virtuala, denumiti Oculus Rift, in cadrul targului anual de jocuri video Gamescom (Koln), primind deja reactii favorabile, cu mult inainte de lansare.

Toate dispozitivele de acest gen de pana acum fie erau prea scumpe, fie nu functionau cum trebuie, au declarat membrii echipei tehnice, citati deEngadget.com.

Dispozitivul a atras atentia unor dezvoltatori precum John Carmack, care a elaborat o noua versiune a jocului Doom 3, adaptabila la noii ochelari, dand asigurari ca si Doom 4 va fi adaptabil inovatiei. Gabe Newell, presedintele companiei Valve (creatoarea jocului Counter-Strike) s-a aratat de asemenea entuziasmat de inovatie.

Ochelarii, asemanatori cu unii de schi, dar mai usori, dau privitorului senzatia unei rezolutii mai mari decat in realitate - de exemplu 1.280 x 800 in loc de 640 x 800, imaginea fiind 3D.

Echipa Oculus a declarat ca, deocamdata, s-a concentrat pentru adaptarea ochelarilor la calculatoare, dar nu este exclus sa le extinda compatibilitatea si cu alte platforme pentru jocuri (de exemplu, Xbox).

 

 

Unitatea 5. Poșta electronică

Ex. 2 p. 19

1) Scrisoarea electronică constă din titlul și textul scrisorii.

2) Poșta electronică este un serviciu de livrare și primire a mesajelor electronice printr-o rețea de calculatoare.

3) Elementele de compozitie a poștei electronice și principii ei de funcționare sunt practic identici cu sistemul de poștă obișnuită.

4) Poșta electronică împrumută termeni din poștă obișnuită - poșta, scrisoare, plic, și altele; sunt, de asemenea și diferențe - ușurința de utilizare, termenul de transmitere a mesajelor și a lipsei de suficientă încredere pentru a asigurarea livrării.

5) Avantajele poștei electronice sunt: ușurința de a amintiti adresele, capacitatea de a transfera text, servere independente, o fiabilitate suficient de mare de livrarea mesajului, ușurința de utilizarea umană.

6) Disadvantajele sunt - livrarea garantată de spam, imposibilitatea teoretică de livrarea garantată a scrisorii, posibile restricții de întârziere a mesajului de livrare cu privire la dimensiunea de o cutie poștală și dimensiunea totală de mesaje în căsuța poștală.

7) În prezent, orice utilizator nou poate să-și creeze un cont e-mail.

8) După livrarea a e-mail-ului la serverul de destinație, el stochează scrisoarea.

 

Ex. 1. p. 19

Poşta electronică

Una dintre cele mai importante componente ale Internetului este poşta electronică sau sistemul e-mail.

Sunt convins că ai văzut de multe ori, pe cărţile de vizită ale prietenilor tăi, de exemplu, adrese Internet, care diferă de adresele http sau ftp prin faptul că au în componenţa lor un simbol "@".



O astfel de adresă e-mail arată similar cu a mea: zeus@dart.ro. Partea din stânga simbolului reprezintă numele unei cutii poştale dintr-un calculator. Partea din dreapta lui "@" reprezintă adresa calculatorului pe care se află acea cutie poştală. Ca şi în cazul unor adrese Web (URL), această adresă a calculatorului îţi poate arăta din ce organizaţie face parte, sau de ce naţionalitate este expeditorul unei scrisori pe care o primeşti.

De exemplu, dacă primeşti o scrisoare electronică de la mine, vei înţelege, din grupul de litere "ro", că eu sunt din România. Apoi, din "dart" vei putea înţelege ca sunt un abonat al serviciilor Internet oferite de Fundaţia Dart din Arad. O altă adresă este: bogdan@cybernet. ro.

Prin e-mail pot fi trimise scrisori electronice chiar mai multor oameni deodată, astfel incăt poşta electronică poate fi folosită şi pentru ştiri.

 

Unitatea 6. Structura calculatoarelor personale

Ex. 2 p. 23

1) Cu ajutorul tastaturei noi introducem informația în calculator.

2) In blocul de sistem a calculatorului sunt: placă de baza, placă de rețea, placă video, sursa de alimentare electrică, memoria operativă , microprocesor ș.a.

3) Memoria operativă se folosește pentru stocarea informației temporare.

4) Microprocesorul e creierul calculatorului.

5) Compatabilitatea - capacitatea a hardware-ului sau software-ului a lucra cu sistemul informațional.

6) Eu am cumpărat boxe, o imprimantă și o tastatură pentru calculatorul meu.

7) Microprocesorul modern - este un dispozitiv complex, care are un volum de câțiva milimetri cubi si cantareste grame.

8) În timpul descrierei a calculatorului se iau în considerare componentele de, principiile interacțiunii și funcțiile și caracteristicile calculatoarelor.

9) Arhitectură de tip fon Neiman constituie șabloane de proiectare și funcționare a calculatorului, care era propusă de matematicianul american John fon Neiman în anul 1945.

 

Ex. 1 p. 23


Date: 2016-01-05; view: 726


<== previous page | next page ==>
Căutarea şi găsirea unui serviciu | Evoluţia Calculatoarelor
doclecture.net - lectures - 2014-2024 year. Copyright infringement or personal data (0.007 sec.)