Home Random Page


CATEGORIES:

BiologyChemistryConstructionCultureEcologyEconomyElectronicsFinanceGeographyHistoryInformaticsLawMathematicsMechanicsMedicineOtherPedagogyPhilosophyPhysicsPolicyPsychologySociologySportTourism






Hlavní nevýhody Google Analytics

 


· Pokud vás zajímají horké novinky či videa, drtivá většina je k dispozici pouze v angličtině.

 

· V českém rozhraní Google Analytics se občas setkáte s pojmy, které nejsou zrovna srozumitelné, a intuitivně byste jim přiřadili jiný význam. Například metrika Bounce rate je přeložena jakoPoměr návratů. Nenechte se však zmýlit. Poměr návratů nemá nic společného s tím, že se návštěvníci vrací na stránky, nýbrž znamená, kolik návštěvníků váš web opustí po zhlédnutí jediné stránky.

 

· Exportované přehledy do formátu CSV pro Excel je často nutné dále upravit, abyste se v nich lépe orientovali. Také nelze vyexportovat pouze vámi zvolené přehledy z tabulky.

Např. pokud vás zajímají klíčová slova a počet návštěv a konverzí z jednotlivých slov, vyexportuje se vám do Excelu tabulka s klíčovými a dalšími devíti sloupci údajů, které nechcete.

 

· Údaje o počtu prokliků ze systému AdWords neodpovídají údajům o počtu návštěv v Google Analytics. Přitom by se mnoho lidí mohlo domnívat, že uživatel, který klikl na reklamu, je zároveň návštěvníkem stránky, na kterou ho reklama odkázala.

Důvodem je způsob sběru dat v Google Analytics, který je založen na souborech cookies. Pokud tedy někdo klepne na reklamu a má zakázané soubory cookies ve svém počítači, započítá se v AdWords jako proklik, ale v GA se nezapočítá jako návštěva. Proto je často počet návštěv o něco vyšší než počet prokliků na danou reklamu.

Dalším důvodem pak může být, že někdo klikl na reklamu, ale z mnoha různých důvodů se nedostal na cílovou stránku, nebo nemá cílová stránka správně nastavený kód GA.

 

· Google Analytics lze snadno propojit se systémem AdWords, což pro vás znamená automatický export údajů o nákladech do analytik. Ne vždy je ale toto propojení možné a vhodné. Vždy musíte překontrolovat, zda automatické označování nutné pro propojení nezpůsobuje chyby.



 

· Další minus Google Analytics spočívá v tom, že stejně jako AdWords nelze s analytikami propojit například systém Sklik. Tím byste si ušetřili spoustu času s přepínáním oken a veškeré přehledy byste měli pěkně pohromadě.

 

· Přehled Překryvná data stránky má ukazovat, na které odkazy na vašem webu se nejvíce kliká a které odkazy zůstávají nepovšimnuty. Tato funkce ovšem občas nefunguje správně, a pokud máte na stránce více odkazů se stejnou adresou URL, ukazují Překryvná data stránky pro všechny tyto odkazy stejné hodnoty.

 


Date: 2016-01-05; view: 576


<== previous page | next page ==>
Hlavní výhody Google Analytics | Opportunities to learn information that could make you more marketable.
doclecture.net - lectures - 2014-2024 year. Copyright infringement or personal data (0.006 sec.)