Home Random Page


CATEGORIES:

BiologyChemistryConstructionCultureEcologyEconomyElectronicsFinanceGeographyHistoryInformaticsLawMathematicsMechanicsMedicineOtherPedagogyPhilosophyPhysicsPolicyPsychologySociologySportTourism






Hlavní výhody Google Analytics

 

· Můžete si vybrat z 25 jazyků, ve kterých se zobrazují jednotlivé přehledy, včetně češtiny. V každém jazyce je též přeložena podpora, nápověda a všechna dokumentace.

 

· Veškeré údaje získané z přehledů lze snadno exportovat do formátů typu PDF, XML, CSV, CSV pro Excel a TSV. Lze nastavit i automatické odesílání e-mailů s přehledy, přičemž maximální nastavitelný počet e-mailových adres je 25.

 

 

· Přehledy elektronického obchodování vám umožní sledovat všechny transakce. Kteří zákazníci transakci provedli, kolik utratili, která reklama je k vám přivedla, kolikrát se na vaše stránky vrátili, než provedli transakci atd. Díky tomu okamžitě víte, která reklama se vám vyplatí a která ne.

 

 

· Jednotlivé přehledy lze mezi sebou porovnávat. Můžete provádět týdenní, meziměsíční i meziroční srovnání. Služba Google Analytics uchovává údaje až 25 měsíců staré. Obecně je vhodnější provádět srovnání za delší časový úsek (po týdnech nebo měsících) a pokud možno stejné dny či měsíce.

.

 

· Pokud vás omrzelo prohlížet si již známé metriky a zajímají vás jiné údaje, můžete si je vlastnoručně vydefinovat pomocí segmentů, ke kterým se automaticky generují grafy. Příkladem je např., zdali vám větší obrat dělají návštěvníci z USA jdoucí přes bannery nebo PPC reklamy ve vyhledávačích.

 

· Nebo si vyberete metriky, jež vás zajímají a které nejsou v přehledech, stačí jen zadat osy x a y a velikost informačních bublin. Můžete si například vykreslit nové návštěvníky přicházející přes určité klíčové slovo, nebo konvertující návštěvníky přicházející přes určitou reklamu. Podívejte se na video.

 

· Jednou z nejdůležitějších funkcí v Google Analytics je křížová segmentace. Zkušenosti s ní jistě mají všichni, kteří pracují s programy využívající kontingenční tabulky (např. MySQL, Excel).



Křížová segmentace umožňuje získávat konkrétní informace o určitých skupinách metrik. Například z počtu všech návštěvníků si vydefinujete ty, kteří k vám přišli z Hradce Králové, a zároveň chcete vědět, jaká reklama tyto návštěvníky zaujala a za kolik u vás nakoupili. Následně pak víte, že pro zvýšení výnosnosti byste měli v Hradci Králové pouštět tu reklamu, která vám přináší nejvíce peněz. Takto lze libovolně propojovat různé přehledy.

Navíc dokážete zjistit, zdali je pro vás výnosnější Hradec Králové nebo Plzeň, na co lidé reagují v jednotlivých městech a kde se vyplatí reklama.

Jeden z našich klientů provozuje e-shop s mobilními telefony. Na základě analytik jsme zjistili, že prudce stoupá zájem o mobilní telefony z jednoho města. Zatím nešlo ani tak o objednávky, jako o návštěvnost.

Díky křížové segmentaci jsme zjistili, o jaké značky mají lidé v daném městě největší zájem. Klient připravil kampaň v lokálním tisku a rádiu s uvedením nejnavštěvovanějších mobilních telefonů návštěvníky z tohoto města.

Jak jsme později zjistili, v daném městě zavřeli poslední kamenný obchod s mobilními telefony, a tak se zákazníci přesunuli na internet.

 

· Dalším důležitým přehledem je navigační analýza. Díky ní odhalíte chyby na svých stránkách a stránky, na kterých se ztrácí návštěvníci. Dozvíte se, odkud na vaše stránky přichází návštěvníci, přes které vstupní stránky přichází, na které stránky pak pokračují, jak dlouho si je prohlíží, na kterých stránkách ukončí svou činnost, odkud se vrací na hlavní stránku, kam odchází atd.

 

· Služba Google Analytics vám umožňuje sledovat, která klíčová slova jsou důležitá pro vaše návštěvníky a která zadávají do vyhledávačů. Často se stává, že propagujete svůj produkt X a uvažujete, že ho lidé budou hledat pod určitými klíčovými slovy, na která máte reklamu.

Pomocí analytik ale přijdete na to, že vaše produkty lidé hledají pod názvy, o kterých jste ani neuvažovali. Často totiž lidé hledají váš produkt pod jiným názvem, než jak jej znáte vy.

 

· Můžete otestovat, která varianta stránky bude lépe přitahovat návštěvníky nebo na jakou barvu tlačítek budou návštěvníci lépe reagovat.

Nemusíte se obávat, že byste kvůli testování byli nuceni přerušit nebo omezit provoz vašeho webu. Testování probíhá za ostrého provozu tím způsobem, že se určité skupině návštěvníků zobrazují jednotlivé verze stránek a v konečné fázi se vybere ta nejúspěšnější varianta. Pokud vás testování zajímá, přečtěte si více o optimalizátoru webových stránek od společnosti Google.

 

Pokud vám zajímá, jak služba Google Analytics vypadá "zevnitř", podívejte se na prohlídku služby Google Analytics.


Date: 2016-01-05; view: 501


<== previous page | next page ==>
Mobilní analýza | Hlavní nevýhody Google Analytics
doclecture.net - lectures - 2014-2024 year. Copyright infringement or personal data (0.008 sec.)