Home Random Page


CATEGORIES:

BiologyChemistryConstructionCultureEcologyEconomyElectronicsFinanceGeographyHistoryInformaticsLawMathematicsMechanicsMedicineOtherPedagogyPhilosophyPhysicsPolicyPsychologySociologySportTourism






Seznam osobních věcí J. V. Stalina

Po Stalinově smrti byl proveden seznam osobních věcí J. V. Stalina:

Pátého března 1953 ve 22 hodin 30 minut já, Orlov, velitel Blízké dači, starší přidělenec Starostin, pomocník Tukov, spolupracovnice Butuzovová, jsme sestavili seznam osobních věcí soudruha Stalina J. V. podle instrukcí soudruha Beriji:

1. Diář pro zápisy, v kožené obálce šedé barvy

2. Kniha zápisů, kožená, rudé barvy

3. Osobní zápisy, poznámky na jednotlivých listech a trhacích listech. Očíslováno je celkem 67 listů (šedesát sedm)

4. Sešit se zápisy, obálka rudé barvy

5. Doutníky 5 ks. K nim: 4 pouzdra speciálního zařízení, tabák. V kabinetu soudruha Stalina: knihy, stolní potřeby, suvenýrynejsou v seznamu uvedny.

Ložnice a oblečení: 6. Krátký vojenský kabát se stojatým límcem bílé barvy (2 ks), na obou stranách připevněna hvězda Hrdiny socialistické práce

7. Krátký vojenský kabát se stojatým límcem šedivé barvy (denní 2 ks)

8. Krátký vojenský kabát se stojatým límcem tmavozelené barvy – 2 ks

9. Kalhoty 10 ks

10. Doleji prádlo složené, do skříně pod č. 2

Do skříně pod číslem 3 bylo uloženo 6 vojenských kabátců, 10 kalhot, 4 vojenské pláště, 4 uniformní čepice se štítkem. Ve skříni pod č. 1 byly uloženy zápisníky, knihy zápisů, osobní zápisy. Hygienické potřeby byly uloženy ve skříni pod č.4. Další osobní předměty soudruha Stalina nebyly do seznamu zahrnuty. Termín ukončení sestavení seznamu a dokumentu: 0 hodin 45 minut 6.března 1953.

Přítomni: (podpis) ORLOV (podpis) STAROSTIN (podpis) TUKOV (podpis) BUZOVOVÁ

Ve stručnosti: soudruh Stalin měl u sebe rovněž spořitelní knížku na „ohromou sumu“ 900 rublů (po denominaci provedené Chruščovem v roce 1961 to bylo 90 rublů!)

Ti, kteří si přejí, mohou sani komentovat, jak byl soudruh Stalin bohatý či materiálně chudý. A pro nás autory je komentář zbytečný. A nyní.

 

Nu a my se (pokolikáté už) přiblížíme k podlému a zbabělému zavraždění J. V. Stalina kumpány shromážděnými kolem vepře Chruščova a tím k vyvrcholení našeho dramatu. Projděme si tedy desátou kapitolu nazvanou „MANDOU“ Ju I. Muchina, jež tvoří úryvky z knihy Vražda Stalina a Beriji:



 

Verze Stalinovy smrti

Oficiální osobnosti o okolnostech lhaly... později část z osobností z těch, které nebyly přítomny Stalinově smrti, zanechala vzpomínek. Takoví svědkové byli dva. Byl to Chruščov a Stalinova ochranka. Ochranku spojuji v jednu osobu, pokud její svědkové kolektivně namluvili první vzpomínky až v roce 1977, ale Chruščov zemřel v roce 1971. Ani on, ani oni lži navzájem neslyšeli a koordinovat je nemohli.

To, co všechno tito svědkové nalžou, uvidíte sami níže, ale skutečnost, že lžou je jistá. Všichni byli úmyslnými (Chruščov) a neúmyslnými (ochranka) Stalinovými vrahy a mají co skrývat.Ale opakuji, pokud nekoordinovali lži, pak je možno si domyslit, že právě oni chtějí lží ukrýt, jak věc probíhala.

 


Date: 2015-12-24; view: 612


<== previous page | next page ==>
Jestliže ano, s jakými pocity? | Konfrontace Chruščova s ochrankou: večeře
doclecture.net - lectures - 2014-2024 year. Copyright infringement or personal data (0.007 sec.)