Home Random Page


CATEGORIES:

BiologyChemistryConstructionCultureEcologyEconomyElectronicsFinanceGeographyHistoryInformaticsLawMathematicsMechanicsMedicineOtherPedagogyPhilosophyPhysicsPolicyPsychologySociologySportTourism






IP Sorgulama - IP Yer Bulma

Windows

Doğrudan modeminize bağlı bilgisayarda

1. Başla -> çalıştır (run) > cmd

2. "ipconfig / release" yazın (tırnak işaretleri olmadan) ve enter tuşuna basın.

3. "ipconfig / renew" yazın (tırnak işaretleri olmadan) ve enter tuşuna basın.

Bu da işe yaramazsa aşağıdaki seçeneği deneyin:

Windows

Doğrudan modeminize bağlı bilgisayarda

1. Başla -> çalıştır (run) > cmd

2. "ipconfig / release" yazın (tırnak işaretleri olmadan) ve enter tuşuna basın.

3. Bilgisayarı, tüm eternet bağlantılarını, DSL/modemi, vs. kapatın.

4. Belirli bir süre sonra (örneğin akşam kapattıysanıs ertesi sabah) her şeyi tekrar açın.

Router olan Ağlarda

1. Router yönetim konsoluna giriş yapın (genellikle 192.168.1.1 veya 192.168.0.1 gibi bir şeydir)

2. IP adresini bırakın (cihaza göre değişir)

3. Router'I, modemi, vb. kapatıp bir süre sonra (örneğin ertesi sabah) açın.

Son olarak, ip numaranızın değişip değişmediğini IP Bulma sayfasından kontrol edin.

Eğer bunlar da işe yaramadıysa ve ban yediğiniz web sitelerine erişmeye çalışıyorsanız, İnternet tarayıcınızın proxy sunucunun ayarlarını yapılandırmayı deneyebilirsiniz.

İnternet tarayıcısının proxy sunucu ayarlarını değiştirme bilgileri için buraya tıklayın.

Sormak istediğiniz soruları IP Numaram Soru & Cevap bölümüne sorabilirsiniz.

 

 

LAN IP Adresi ve WAN IP Adresi

 

İki türlü IP adresi vardır. Bunlardan birisi özel (yani LAN), diğeri ise genel (yani WAN) IP adresidir. Aşağıda bu IP adreslerini bulma ile ilgili bilgiler yer almaktadır.

WAN IP adresi ile LAN IP adresi arasındaki fark nadir?

Yerel ağ, yani LAN adaptörü, router, modem gibi bir ağ cihazında tek bir IP adresi (LAN veya WAN), ya da iki IP adresi (hem LAN hem de WAN IP adresi) bulunabilir.

LAN (Yerel Ağ) IP adresi, ya da özel IP adresi, routeriniz tarafından otomatik olarak belirlenir ve yerel ağınızda bulunan bilgisayarlar arasındaki, ya da bilgisayarınızla örneğin modem arasındaki bağlantıyı sağlar. Ayrıca router ayarları yapmak istediğinizde bulmanız gereken bu adrestir. Yerel bir ağdaki her bir bilgisayarın ayrı bir dahili veya LAN IP adresi olması zorunludur. Birden fazla bilgisayarda aynı LAN IP adresinin bulunması halinde çatışma oluşacaktır.



IP adresi sorgulama, ya da IP adresinden yer tespitinde LAN IP pek önemli değildir, ayrıca işe de yaramaz, çünkü olsa olsa, yerel ağ içinde hangi bilgisayar olduğunu gösterir.

IP Bulma

Bilgisayarınızda ıp bulma işlemini çeşitli şekillerde yapabilirsiniz. Örneğin sisteminizde java etkinse, sizing dahili IP ya da LAN IP adresiniz şudur:

LAN IP Adresiniz:

Yerel ağ (LAN) IP adresinizi bu sayfayı yükleyerek öğrenebileceğiniz gibi, kendi bilgisayarınızdan da kolayca öğrenebilirsiniz.
Bunun için

Windows:

Başla (Start) > Çalıştır (Run)>

"cmd" yazdıktan sonra (tırnak işareti olmadan), gelen komut penceresine

"ipconfig / all" (tırnak işareti olmadan) yazarak giriş tuşuna basmanız yeterlidir.

WAN IP

Öte yandan bilgisayarınızla dış dünya (İnternet) arasındaki iletişimi sağlayan WAN IP adresi, İnternet Servis Sağlayıcınız (ISP) tarafından bilgisayarınıza atanır ve belirli bir anda benzersizdir. IP sorgulama, ya da IP adresinden yer belirleme için kullanılan IP adresi de budur. WAN IP adresiniz aşağıda görülecektir. Ayrıca bilgisayarınızdan uzak bir noktaya, bu sitedeki IP numaram sayfasına bağlanarak da öğrenebilirsiniz. WAN IP hakkında daha fazla bilgiyi IP Nedir sayfasında bulabilirsiniz.

WAN IP adresiniz ise şudur: 185.30.90.217

 

IP Sorgulama - IP Yer Bulma

Sitene Ekle sayfasındaki kodu kullanarak IP sorgulama kutucuğunu kendi sitenize ekleyebilirsiniz.

Bu sayfa yüklendiğinde IP adresini yukarıdaki haritada göreceksiniz. Ama bir proksi arkasında olmanız halinde haritada gördüğünüz adres sizin değil, proksi sunucunuzun IP'sinin bulunduğu adres olabilir. Ayrıca proksi arkasında olmasanız bile doğru şehri gösterme kesinliği, veri sağlayıcının veritabanının doğruluğuyla sınırlıdır. %90 oranında doğru sonuç vermesine rağmen, yanlış bir şehir gösterilebileceğini de unutmayalım. Eğer bir proksi arkasında iseniz ve proksi sunucusunu kontrol etmek istiyorsanız, burayı tıklayın.

IP Gizleme

 

IP adresi gizleme yöntemlerine geçmeden önce, bir şeye açıklık kazandırmakta yarar var. IP gizleme deyince insanlar genellikle sanki "görünmez" olacakları gibi yanlış bir kanı ediniyor. Oysa teknik anlamda bir ev ağında genel, yani WAN IP adresini gizlemek her zaman mümkün değildir. Tıpkı adressiz bir mektubun yerine ulaşmasının imkansız olması gibi, ağ etkin bir cihazın IP adresinin tamamen gizlenmesi de cihazı görünmez kılacaktır, ama bu durumda online olarak kullanılması da imkansızlaşacaktır.

 

Öte yandan, genel, yani WAN IP adresini birçok durumda meraklı gözlerden ve çoğu İnternet sunucudan (ya da internet sitesinden) gizlemek mümkün olabilmektedir. Yine de eğer bir ev ağı üzerindeyseniz ve kanunlarca suç sayılan bir etkinlik amacıyla ip gizleme niyetindeyseniz ve yaptığınız fiil bir kovuşturmaya konu olursa, mutlak anlamda gizlenmek diye bir şey olmadığını bilmenizde yarar var.

IP Gizlemeyi şu amaçlarla isteyebilirsiniz:

  • Online surf yaparken gerçek IP adresinizi meraklı gözlerden uzak tutmak, böylece özel yaşamınızın gizliliğini korumak. Gerçek WAN IP adresini gizlemek anonim sörf yapmanıza ve online etkinliklerinizi gözlemek, kimlik bilgilerinizi veya diğer kişisel bilgilerinizi çalmak, ya da online etkinlik davranış biçiminizi izlemek isteyen web sitelerine, hackerlara, kimlik hırsızlarına, vb. karşı korunmanıza yardımcı olur.
  • Gerçek WAN IP adresinizi gizleyerek başka bir ülkeye ait bir IP adresi kullanarak, ülke bazlı izin veren veya banlama yapan sitelere erişebilirsiniz. Bu, IP adresinizi bir proxy ile gizlemeniz halinde ülkenizden erişim verilmeyen sitelere erişim için de geçerlidir. Böylece banlandığınız forumlara, engelli/yasaklı sitelere erişebilirsiniz.
  • E-posta üstbilgisinde gerçek IP adresinizi gizleyerek web tabanlı mail sistemleri üzerinden (Gmail, Hotmail, Yahoo mail, vb. gibi) isimsiz emailler gönderebilirsiniz. Ancak email içeriğinin kovuşturmaya konu olabilecek nitelikte olması halinde, bu IP gizleme çabasının size bir yararı olmayacaktır.

IP Gizleme Yöntemleri


Date: 2015-12-24; view: 1881


<== previous page | next page ==>
Imperativo Negativo | Site IP Adresini Bulma (Domain IP)
doclecture.net - lectures - 2014-2024 year. Copyright infringement or personal data (0.007 sec.)