Home Random Page


CATEGORIES:

BiologyChemistryConstructionCultureEcologyEconomyElectronicsFinanceGeographyHistoryInformaticsLawMathematicsMechanicsMedicineOtherPedagogyPhilosophyPhysicsPolicyPsychologySociologySportTourism






MUUT SOPIMUKSEEN LIITTYVÄT ASIAT

Opiskelija on säädösten mukaisten opintososiaalisten etujen piirissä työpaikalla tapahtuvan työssäoppimisen aikana, siten kuin siitä on erikseen säädetty (laki ammatillisesta koulutuksesta 630/1998, opintotukilaki 65/1994, opintotukiasetus 260/1994, laki lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijoiden koulumatkatuesta 48/1997, asetus lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijoiden koulumatkatuesta 293/1997). Opiskelija ei ole työsuhteessa työssäoppimispaikkaan, eikä hänelle makseta palkkaa, ellei työsuhteesta ole sovittu työsopimuksella. Nuorten työntekijöiden työssäoppimisessa noudatetaan Lakia nuorista työntekijöistä (998/93; §:t 5, 6, 7 ja 8). Työsopimuksen solmiminen on myös mahdollista opiskelijan työssäoppimisen ajaksi ja tällöin noudatetaan yleisiä työehtosopimusmääräyksiä. Oppilaitos ja työpaikka ilmoittavat välittömästä toisilleen toiminnassaan tapahtuvista muutoksista. Kaikkia osapuolia koskee salassapitovelvollisuus.

 

SORA-LAINSÄÄDÄNTÖ (Soveltumattomuuden ratkaisuja, OPH:n määräys 38/011/2011)

Valtioneuvoston asetuksessa (VNA1032/2011) määrätään tutkinnot, joille määritellään terveydentilavaatimukset. Koulutuskeskus Salpauksessa näitä tutkintoja ovat sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, nuoriso- ja vapaa-ajan ohjauksen perustutkinto, logistiikan perustutkinto, kuljetuspalvelujen koulutusohjelma ja luonto- ja ympäristö-alan perustutkinto, ympäristöalan koulutusohjelma. Uusien säännösten tavoitteena on parantaa turvallisuutta koulutuksessa ja sen jälkeisessä työelämässä sekä lisätä koulutuksen järjestäjien keinoja puuttua tilanteisiin, jotka liittyvät soveltumattomuus- ja turvallisuuskysymyksiin. Lain mukaan oppilaitoksella on oikeus salassapitosäännösten estämättä antaa opiskelijan terveydentilaa ja toimintakykyä koskevia ja tehtävien hoidon kannalta välttämättömiä tietoja työssäoppimista ohjaaville henkilöille turvallisuuden varmistamiseksi (L 951/2011,43§)

HUUMAUSAINETESTAUS (Laki ammatillisesta koulutuksesta 34 a §)

Koulutuksen järjestäjä voi velvoittaa opiskelijan esittämään huumausainetestiä koskevan todistuksen, jos on perusteltua aihetta epäillä, että opiskelija on huumausaineiden vaikutuksen alaisena opintoihin kuuluvissa käytännön tehtävissä tai työssäoppimisessa tai että opiskelijalla on riippuvuus huumeista. Lisäksi testaaminen on välttämätöntä opiskelijan toimintakyvyn selvittämiseksi ja opiskelija toimii tehtävissä, jotka edellyttävät erityistä tarkkuutta, luotettavuutta, harkinta- tai reagointikykyä ja huumeiden vaikutuksen alaisena tai huumeista riippuvaisena toimiminen ko. tehtävissä vakavasti vaarantaa turvallisuuden.

ALLEKIRJOITUKSETTätä sopimusta on tehty kolme samansisältöistä kappaletta, yksi kullekin osapuolelle.



Paikka ja aika   27.04.2015 Opiskelijan allekirjoitus ja nimenselvennys   Denis Akimov
Työpaikkaohjaajan tai muun työnantajan edustajan allekirjoitus ja nimenselvennys   Veera Westerlund Ohjaavan opettajan allekirjoitus ja nimenselvennys     Susanna Soininenxx

 

LIITE

Työssäoppimisen tavoitteet ja ammattiosaamisen näytön toteutussuunnitelma


Date: 2015-12-24; view: 764


<== previous page | next page ==>
TYÖPAIKAN TEHTÄVÄT JA VASTUUT | How to make friends
doclecture.net - lectures - 2014-2024 year. Copyright infringement or personal data (0.007 sec.)