Home Random Page


CATEGORIES:

BiologyChemistryConstructionCultureEcologyEconomyElectronicsFinanceGeographyHistoryInformaticsLawMathematicsMechanicsMedicineOtherPedagogyPhilosophyPhysicsPolicyPsychologySociologySportTourism






TYÖPAIKAN TEHTÄVÄT JA VASTUUT

Työpaikan tehtävänä on luoda edellytykset työpaikalla tapahtuvalle koulutukselle, ohjaukselle ja arvioinnille. Ennen työn aloittamista työnantajan ja oppilaitoksen on yhdessä varmistettava, että opiskelija on perehtynyt työhön ja osaa noudattaa työturvallisuusohjeita. Työnantaja nimeää työpaikkaohjaajan, jolla on riittävä perehtyneisyys työpaikkaohjaajan tehtäviin. Työpaikkaohjaaja toimii yrityksen edustajana työpaikalla tapahtuvan työssäoppimisen suunnittelussa, järjestämisessä ja ohjauksessa. Työnantaja huolehtii siitä, että työpaikan henkilöstö on riittävässä määrin tietoinen opiskelijan työssäoppimiseen liittyvistä tehtävistä ja siihen liittyvästä sopimuksesta. Opetussuunnitelman mukaisten työssäoppimisen tavoitteiden saavuttamista arvioivat työpaikkaohjaaja, opiskelija ja opettaja. Ammattiosaamisen näytön arvosanasta päättää opettaja ottaen huomioon opiskelijan itsearvioinnin sekä työpaikkaohjaajan arvion opiskelijan osaamisesta. Opettajan rooli on myös tarvittaessa tulkita ja kohtuullistaa näytön arviointia. Vastuu tutkinnon osan arvosanan antamisesta on opettajalla.

VAKUUTUKSET

Oppilaitoksen vastuu ja vakuuttamisvelvollisuus työssäoppimisen yhteydessä tapahtuvan tapaturman varalta määräytyy tapaturmavakuutuslain ja opiskelutapaturman korvaamisesta annetun asetuksen mukaisesti. Opiskelijat ovat tapaturma- ja vastuuvakuutettuja oppilaitoksen puolesta. Työnantaja huolehtii ja vastaa työssäoppimisjakson aikana opiskelijan työturvallisuudesta työturvallisuuslainsäädännön edellyttämällä tavalla. Päijät-Hämeen koulutuskonsernin työharjoitteluun/ työssäoppimiseen liittyvä vastuuvakuutus korvaa ainoastaan ne työtehtävien suorittamisen yhteydessä syntyneet vahingot, joista työssäoppija on vahingonkorvauslain mukaan vahingonkorvausvelvollinen.Vahingonkorvausvastuuta arvioitaessa opiskelija rinnastetaan yrityksen työntekijään. Vahingonkorvauslain mukaisesti mahdollisen korvauksen perusteena on aina päivänarvo, joka tarkoittaa sen hetkistä vahingoittuneen omaisuuden arvoa.   Vakuutus kattaa: - kun opiskelija on vahingonkorvauslain ja työsopimuslain mukaisesti velvollinen maksamaan työantajalle tälle aiheutuneesta vahingosta tai tämän maksamasta vahingonkorvauksesta - kun opiskelija on tuottamuksellaan (esim. laiminlyönti tai harkitsematon toiminta) aiheuttanut työharjoittelussa/ työssäoppimisessa käyttämälleen, käsittelemälleen tai huolehtimalleen omaisuudelle vahinkoa - vahingot korvataan siltä osin kun vahinkoja ei korvata ko. omaisuuden esine- tai muusta vakuutuksesta (toissijainen vakuutus).   Vakuutus ei kata: - työssäoppijalle itselleen aiheutuneita vahinkoja, esim. silmälasit - sellaista taloudellista vahinkoa, joka ei ole yhteydessä henkilö- tai esinevahinkoon, esim. työssäoppija on hinnoitellut tuotteet väärin - vahinkoa, joka aiheutuu liikennevakuutuslain tai vastaavan ulkomaisen lain mukaisesta moottoriajoneuvon liikenteeseen käyttämisestä - työssäoppijan vahingon syynä on ainoastaan lievä tuottamus (laiminlyönti tai harkitsematon toiminta) - työssäoppijan tahallisesti tai törkeällä tuottamuksella aiheuttamia vahinkoja, joista korvausvastuu on aiheuttajalla itsellään.   Ilman valvontaa työssäoppijalle ei pidä antaa kalliita työkoneita, moottoriajoneuvoja tai muuta vastaavaa omaisuutta, jonka vahingoittumisesta voi aiheutua merkittävä taloudellinen vahinko. Vaikka opiskelija ei ole työsuhteessa, työpaikkaohjaajalla on työnjohdollinen vastuu opiskelijan toiminnasta. Tarkentavat vakuutustiedot(Työssäoppimispaikan edustaja täyttää)
Vakuutus Kyllä Ei Vakuutus Kyllä Ei
Ajoneuvoilla on Kasko-vakuutus     Vastuuvakuutus    
Koneille on rikkovakuutus     Eläinvakuutus    

 




Date: 2015-12-24; view: 792


<== previous page | next page ==>
OPPILAITOKSEN TEHTÄVÄT JA VASTUUT | MUUT SOPIMUKSEEN LIITTYVÄT ASIAT
doclecture.net - lectures - 2014-2024 year. Copyright infringement or personal data (0.007 sec.)