Home Random Page


CATEGORIES:

BiologyChemistryConstructionCultureEcologyEconomyElectronicsFinanceGeographyHistoryInformaticsLawMathematicsMechanicsMedicineOtherPedagogyPhilosophyPhysicsPolicyPsychologySociologySportTourism






Politické a mezinárodní výsledky druhé světové války 9 page

V rozporu s cíli, za které bojovali českoslovenští vojáci na východní a západní frontě, se dostala Česká republika po roce 1989 do pozice státu závislého na cizích zájmech. Za situace, kdy se do rukou převážně zahraničního kapitálu dostalo více než 70 % rozhodujících výrobních prostředků, které patřily lidu, kdy český stát nevlastní žádnou silnou banku, která by mohla zásadně ovlivňovat ekonomiku, a tím i životní úroveň lidu a kdy bylo rozvráceno zemědělství, schopné zabezpečit potravinovou nezávislost země, se stává Česká republika jen státem s omezenou suverenitou.

Tuto skutečnost dokazuje též obraz zahraniční politiky České republiky, která v rozporu se zájmy naprosté většiny občanské společnosti podporuje agresivní akce Spojených států a NATO proti státům, které se odmítají vzdát své suverenity a vyhovět imperiálním požadavkům západních mocností. Důkazem podřízenosti zahraniční politiky České republiky cizím zájmům je oficiální uznání současné vlády Ukrajiny, jejímiž členy jsou stoupenci nacismu a teroristy St. Bandery, a také protiruské sankce, které poškozují zájmy České republiky.

Pro český národ je velmi znepokojujícím rozsudek Nejvyššího správního soudu ze dne 3. března 2015 umožňující registraci SUDETONĚMECKÉHO KRAJANSKÉHO SDRUŽENÍ V ČECHÁCH, NA MORAVĚ A VE SLEZSKU. Dokořán tak byly otevřeny dveře revanšistickému, protičeskému spolku, jehož cílem je likvidace poválečných dekretů prezidenta Československé republiky E. Beneše. Tento spolek označuje odsun Němců, kteří zradili Československou republiku, a o kterém rozhodly vítězné mocnosti za zločin, kterého se dopustili Češi na obětech tzv. vyhnání a požadují za to pohnání občanů České republiky k trestní odpovědnosti. Využívají přitom vlastizrádné omluvy V. Havla a také podpory, které se jim dostává od některých ministrů vlády B. Sobotky, poslanců a senátorů Parlamentu České republiky.



Žádáme vládu České republiky, aby v úctě k odkazu bojovníků za svobodu českého národa a jeho důstojného postavení v mezinárodním společenství národů důsledně zabezpečila jeho svobodu a nezávislost. Požadujeme, aby politické strany nominovaly do státních a zastupitelských funkcí výhradně občany České republiky, kteří budou schopni a ochotni důsledně bránit a ubránit české národní zájmy.

Požadujeme, aby byla v činnosti představitelů České republiky respektována historická pravda o naší národní minulosti a o jeho záchraně před nacistickou genocidou. Požadujeme, aby tato objektivní pravda byla uplatňována zejména ve výchovně vzdělávacím procesu na všech typech škol a ve všech veřejnoprávních sdělovacích prostředcích.

Požadujeme, aby vláda České republiky důsledně dodržovala své povinnosti v péči o památníky a symboly boje českého národa a jiných států za svobodu a nezávislost naší vlasti. Ničení a poškozování těchto památníků a symbolů považujeme za politický a morální vandalismus, který přispívá k celkové demoralizaci české společnosti a který poškozuje jméno českého národa za hranicemi naší země.

V souvislosti se 70. výročím porážky nacismu v Evropě a osvobození naší vlasti požadujeme, aby byly obnoveny památníky a symboly všech našich osvoboditelů. Požadujeme návrat tanku IS-2m č. 23 Rudé armády na jeho původní místo nebo na jiné důstojné místo v hlavním městě České republiky v Praze.

Vyzýváme všechny občany České republiky, kterým leží na srdci osud českého národa ke statečnému boji za uskutečnění odkazu našich předků a za historickou pravdu o naší národní minulosti.

Největším nebezpečím pro existenci lidstva a naší planety je imperiální politika vlády Spojených států, která v zájmu maximálních zisků nejbohatších skupin kapitálu a v touze po světovládě přivedla svět na pokraj světové termojaderné války.

Před lidstvem, před námi všemi, není důležitějšího úkolu, než zabezpečení trvalého míru ve světě. Nepodceňujme toto smrtelné nebezpečí!

Vyzýváme všechny občany bez rozdílu ideového zaměření, náboženského přesvědčení, barvy pleti a věku k vytvoření jednotné fronty proti válce a fašismu, k rozhodnému boji proti silám neonacismu a války za sociální spravedlnost a mír ve světě. Je to naší povinností vůči všem lidem, kteří vybojovali za obrovských obětí na bojištích druhé světové války mír pro nás, žijící. Je to naší povinností vůči našim dětem, vnoučatům a budoucím lidským generacím.

Žádáme vládu, aby prosadila vystoupení České republiky z agresivního paktu Severoatlantické aliance (NATO), odvolala domů všechny české vojáky působící, v rozporu se zájmy českého národa, ze všech zahraničních nasazení a tím přispěla k zabezpečení míru ve světě.

 

Účastníci slavnostní manifestace k 70. výročí osvobození Prahy Rudou armádou, konané dne 9. května 2015 na náměstí Jana Palacha v Praze

 

OBSAH

 


Date: 2015-12-17; view: 574


<== previous page | next page ==>
Politické a mezinárodní výsledky druhé světové války 8 page | I. ZAHAJOVACÍ SLOVO
doclecture.net - lectures - 2014-2024 year. Copyright infringement or personal data (0.007 sec.)