Home Random Page


CATEGORIES:

BiologyChemistryConstructionCultureEcologyEconomyElectronicsFinanceGeographyHistoryInformaticsLawMathematicsMechanicsMedicineOtherPedagogyPhilosophyPhysicsPolicyPsychologySociologySportTourism






VI.DIAGNOSTICUL PREZUMTIV.

Luînd in considerație acuzele -Durere nesuportabile in regiunea genunchiul drept ,la palpare si la mobilizare, tumefiere,hematomul postraumatic in regeunia genunchiul drept. zona tumefiera este mai calda la palpatie in comparatie de aceasi zona al piciorului sting.

conform datelor anamnestice-traumatism -a cazut de pe treptele scarii de la inaltimea de 1.5 m pe sol,pe genunciul drept, si a semnelor obiective -la palpare se determina crepitatii osoase , in partea proximala,extern al gambei drepte , transmiterii miscarilor distal de locul fracturat este deminuata, divieria gambei in valg ,diagnosticul prezumtiv de :Fractura de condil lateral tibia pe dreapta.

Se recomanda tratament chirurgical- Osteosinteza a condilului lateral tibial pe dreapta cu placa in *T*

Pentru confirmarea diagnosticului se indica investigatii suplimentare paraclinice.

 

VII.PLANUL EXAMINĂRII ULTERIOARE A BOLNAVULUI ŞI REZULTATELE INVESTIGAŢIILOR.

Planul investigațiilor:

 

Capitolul VI. Planul investigaţiilor de laborator şi instrumentale:

Pentru determinarea stării generale a bolnavei în vederea pregătirii pentru intervenţie se recomandă efectuarea următoarelor analize:

1. Radiografia membrului inferior pe dreapta în 2 incidente- pentru a certifica diagnosticul prezumtiv si a diagnostica prezenta unor anumitor complicatii.

2. Analiza generală a sîngelui-în vederea depistarii unor eventuale dereglari majore ale constantelor sanguine(exemplu: anemie severă) ce ar servi drept cauza pentru o temporizare a interventiei chirurgicale pînă la restabilirea relativa a lor.

3. Analiza generală a urinei- pentru evaluarea starii sistemului urinar,

4. Coagulograma - în vederea depistarii unor eventuale dereglari majore ale reologiei sanguine ce ar servi drept contraindicatie a interventiei chirurgicale si efectuarea masurilor de premedicatie pînă la restabilirea relativă a lor.

5. Analiza biochimica a sîngelui- pentru evaluarea preoperatorie indirecta a starii organelor si sitemelor de organe în vederea evidentierii unor modificari.

6. Grupa sanguină si Rhezus factor- în eventualitatea efectuarii unor manipulatii ce ar necesita efectuarea unor transfuzii sanguine.

7. ECG- aprecierii starii electrice a cordului, pentru depistarea unor eventuale schimbari ce ar servi drept contraindicatie în ceea ce priveste anestezia precum si interventia chirurgicală

1.

Examenul radiografic

10.03.2014:Radiografia genunchiul drept si regeunii gleznei drepte: Fractura platoului tibial,lateral pe dreapta,prin tasare,separare,fara traecte de fractura vizibila a articulatiei gleznei pe dreapta

Rezultatele:

 

Analiza generala a singelui 11.03.2014

  rezultatul Norma
Hb   138,48 130,0-160,0 g/l
Er 4,3 4,0-5,0 * 1012 l
IC 0,96 0,85-1,05
Leucocite 8,0 4,0-9,0 * 109 l
Trombocite 190.0 180,0-320,0 *109 l
Neutrofile:    
Nesegmentate 1-6%
Segmentate 47-72%
Eozinofile 0,5-5,0%
Bazofile   0-1,0%
Limfocite 19-37%
Monocite 3-11%
VSH 2-10 mm/h

 



Concluzie: VSH mărit.

 


Date: 2015-12-11; view: 824


<== previous page | next page ==>
Aparatul cardiovascular | VIII.DIAGNOSTICUL CLINIC
doclecture.net - lectures - 2014-2024 year. Copyright infringement or personal data (0.008 sec.)