Home Random Page


CATEGORIES:

BiologyChemistryConstructionCultureEcologyEconomyElectronicsFinanceGeographyHistoryInformaticsLawMathematicsMechanicsMedicineOtherPedagogyPhilosophyPhysicsPolicyPsychologySociologySportTourism






Charakteristika podniku

Obsah

 

 

Souhrn

 

Klíčová slova

 

 

Uacute;vod

 

2. Cíl práce a metodika

Charakteristika podniku

3.1 Produktové portfolio

3.2 Ekonomické ukazatele podniku

3.3 Organizační a řídicí struktura podniku

4. Způsob získávání informací pro řízení

4.1 Interní informační toky

4.2 Získávání informací z okolí podniku

5. Využití informačního systému v podniku

Allianz penzijni fond vybraly informační systém na platformě Lotus Notes, který implementovala společnost PosAm IT. Cílem projektu bylo:

· analyzovat a optimalizovat procesy distribuce nabídkových program

· distribuce metodiky pro uplatnění nových produktů na trhu

· zrychlit proces informovanosti obchodních zástupců.

Po implementaci systému, která trvala 20 týdnů, byly dosaženy okamžité změny a přínosy: inovace a sjednocení distribučních procesů nabídkových programů a metodiky, systém přinesl efektivní nástroje na zpracování informací o dalších aktivitách s klientem, plánování schůzek a sledování jubileí. Systém také přinesl společnosti při vytvoření maximální míry bezpečnosti vysokou efektivitu distribuce prostřednictvím údajů uložených v šifrovaných databázích a komunikace prostřednictvím Lotus Notes technologie. Systém autentifikuje uživatele na přístup do systému a verifikuje informace, proces vyhledávání údajů je podpořen fulltextovým vyhledáváním.

· Lotus Notes je software vybavený širokým spektrem funkcí zabezpečení, který podnikům umožňuje komunikovat, spolupracovat a zvyšovat produktivitu. Pomáhá s organizací času, správou činností, kontaktů.

Allianz penzijni fond pracuje spolu s Unicorn Systems.Základem informačního systému je projekt na zlepšení pracovních postupů v likvidaci CHEX, vyvinutý právě společností Unicorn Systems. Jeho princip vychází z inovačních technik BPM (Business Process Management - řízení obchodních procesů) a dlouholetých zkušeností Allianz při řešení škod. S tímto systémem zavedl Allianz také nové standardizované procesy pro veškeré typy škod, které umožňují jejich automatické rozřazování do jednotlivých segmentů.



· Unicorn Systems je renomovaná evropská společnost poskytující ty největší informační systémy a řešení z oblasti informačních a komunikačních technologií.

6. Způsob využití informací o okolí

Allianz penzijní fond a Allianz pojišťovna úzce spolupracují a koordinují své činnosti v oblasti

obchodu. Na základě vzájemné smlouvy o spolupráci uzavřené 23. 2. 1995 zprostředkovává Allianz pojišťovna uzavíraní smluv o penzijním připojištění prostřednictvím svých pojišťovacích zprostředkovatelů. Rok 2011 byl ve znamení pokračujícího růstu společnosti, což bylo ovlivněno především nárůstem nového obchodu získávaného přes všechny dostupné distribuční cesty. Meziročně bylo dosaženo téměř devadesátiprocentního nárůstu jak v počtu nových smluv, tak v objemu nového obchodu. Počet klientů Allianz penzijního fondu tak překročil na konci roku hranici 212 tisíc klientů. Zhruba 30 % nových klientů bylo získáno prostřednictvím výhradních vázaných pojišťovacích zprostředkovatelů z kmenové obchodní sítě Allianz pojišťovny a společnosti Allianz Direct. Téměř 60 % nových klientů pak přivedly

do Allianz penzijního fondu multilevel marketingové společnosti. Mezi nejúspěšnější distributory v roce 2011 patřily Partners For Life Planning, a.s., OVB Allfinanz, a.s., Fincentrum a.s. a Broker Consulting, a.s. Mezi další úspěšné zprostředkovatele patří i regionální makléři.

 

 

Prezentace podniku

Prostředky účastníků ve správě Allianz penzijního fondu dosáhly k 31. prosinci 2009 objemu 8,01 mld. Kč. Dobré výsledky hospodaření Allianz penzijního fondu se odrazily v nárůstu zisku v roce 2009 až na částku 251 mil. Kč. Zhodnocení vložených prostředků zajišťují klientům také podíly na výnosech hospodaření Allianz penzijního fondu, které dosáhly výše 3,0 %. Investiční politika Allianz penzijního fondu plněrespektuje znění zákona a je koncipována tak, aby byla udržena vysoká kvalita portfolia a současně bylo dosaženo maximálního výnosu. Allianz penzijní fond získal první místo v anketě Zlatý měšec 2010 a první místo v soutěži Zlatá koruna 2010 ve své kategorii.

Penzijní připojištění nabízí:

• výběr ze šestnácti druhů penzí

• spoření s garancí

• daňové zvýhodnění

• státem garantovaný příspěvek

• služba «Daňový automat».

Architektura IS

Informační strategie i architektura jsou vypracovány, celková i dílčí. Tyto změny jsou vždy odsouhlaseny na poradách vedení.

Informační strategie vychází ze strategie podniku, kontrola dodržování je zabezpečována na pravidelných mítincích a upravována je v podnikové směrnici Na vypracování strategie se podílí IT Manager a Finanční ředitel. Architektura IS je opět upravována podnikovými směrnicemi, které jsou průběžně aktualizovány. Architektura je tedy otevřená.

 

9. Analýza ICT prostředků využívaných v podniku

10. Závěr

11. Seznam použitých informačních zdrojů

12. Přílohy

 

 


Date: 2015-12-11; view: 677


<== previous page | next page ==>
Stage #3: Presentation of the project | Thema und Gliederung
doclecture.net - lectures - 2014-2024 year. Copyright infringement or personal data (0.006 sec.)