Home Random Page


CATEGORIES:

BiologyChemistryConstructionCultureEcologyEconomyElectronicsFinanceGeographyHistoryInformaticsLawMathematicsMechanicsMedicineOtherPedagogyPhilosophyPhysicsPolicyPsychologySociologySportTourism






Nová grafika NVIDIA

Vypracoval: Shpekht Nikita IKT, lichý týden, pondělí 8:45

Cvičíčí: Ing. Ivana Hellerová


IPhone 5S

 

Zlatý standard. K dispozici také ve stříbrné a šedé.

 

iPhone 5s je precizně zpracovaný do posledního mikronu. A je to vidět v každém detailu. Krásné hliníkové tělo. Hladký kov a sklo. Tlačítko plochy ze safírového křišťálu. Další safírový křišťál chrání fotoaparát iSight. Design a konstrukce na této úrovni nemá obdoby. iPhone 5s díky tomu působí neuvěřitelně tenkým a lehkým dojmem. A je k dispozici ve třech elegantních podáních: zlatém, stříbrném a vesmírně šedém.

obrazek 1

Ip A7

První 64bitový smartphone na světě

 

Je rychlost. A pak je A7. Nový čip A7 podává až dvakrát větší výpočetní a grafický výkon než čip A6. A co je ještě působivější, iPhone 5s s procesorem A7 je první 64bitový smartphone na světě. V supertenkém telefonu tak máte architekturu třídy výkonných počítačů. A protože se při vývoji iOS 7 s 64bitovou architekturou už počítalo, procesor A7 dokonale využívá.

obrazek 2

iOS 7 a všechny výchozí aplikace jsou pro čip A7 optimalizované. Skvělým příkladem je aplikace Fotoaparát. Ta díky novému obrazovému signálnímu procesoru v čipu A7 až dvakrát rychleji zaostřuje, rychleji snímá fotky a zaznamenává video s vyšší frekvencí snímků.1 Člověk by řekl, že tím vším utrpí výdrž baterie. Ovšem čip A7 je zároveň energeticky neskutečně úsporný.


 

Díky podpoře rozhraní OpenGL ES 3.0 zvládá čip A7 tak detailní grafiku a komplexní vizuální efekty, jaké byly svého času možné jen na Macu, PC nebo herních konzolích. Rozdíl je ohromný. Vezměte si například fantaskní světy her. Textury a stíny vypadají opravdověji. Slunce se odráží ve vodě. Celkový dojem je daleko realističtější.



obrazek 3

 

Koprocesor M7

Úplně nový procesor.

Pro úplně novou úroveň efektivity.

obrazek 4

 

Nový koprocesor M7 coby spoluhráč čipu A7 vyhodnocuje pohybová data akcelerometru, gyroskopu a kompasu. O tyto úlohy by se normálně staral čip A7, avšak M7 to dělá daleko úsporněji. Tréninkové aplikace, které sledují fyzickou aktivitu, tak nyní mohou přistupovat k datům koprocesoru M7, aniž by neustále zapojovaly čip A7. A spotřebovávají méně energie baterie.

M7 ví, kdy jdete, běžíte nebo jedete autem. Takže například když zaparkujete a pokračujete pěšky, přepnou se Mapy z automobilové navigace na navigaci pro chůzi. A když je váš telefon delší dobu v klidu, zatímco třeba spíte, omezí M7 připojování k síti, aby šetřil baterii.

 

Touch ID

Vaše otisky, váš iPhone.

 

obrazek 5

 

iPhone si kontrolujete nesčíslněkrát denně. Zadávat pokaždé kód zdržuje. Přesto to děláte, protože nechcete, aby k vašemu iPhonu měl přístup někdo jiný. Nyní se do něj dostanete rychleji, snáz a taky trochu futuristicky. Představujeme Touch ID – nový identifikační snímač otisků prstů.

Stačí položit prst na tlačítko plochy a iPhone se odemkne. Je to praktické a vysoce bezpečné řešení přístupu k telefonu. Otiskem prstu můžete taky schvalovat nákupy v iTunes Storu, App Storu a iBooks Storu, takže nemusíte zadávat heslo. Touch ID dosahuje 360stupňové čitelnosti. Takže ať je iPhone v jakékoli orientaci – na výšku, na šířku nebo cokoli mezi tím – správně přečte otisk vašeho prstu a pozná vás. A protože Touch ID umožňuje zaregistrovat několik otisků prstů, pozná i lidi, kterým důvěřujete.

IMac

Výkon i design dotažený na hranu možností

obrazek 6

iMac není usazen za krycím sklem – je na ně přitisknutý. Samotný displej je o 5 mm tenčí než dříve a vyspělým procesem laminace po celé ploše se nám podařilo odstranit 2mm mezeru mezi LCD a sklem. Něco takového se ještě s tak velkým displejem nikdy nepodařilo. I když se to nezdá, těch pár milimetrů stačí na to, aby obrázky doslova vystupovaly ze skla.

 

O 75 procent méně odrazů

 

Laminace po celé ploše má ještě jednu velkou výhodu: eliminuje odrazy světla mezi LCD panelem a zadní stranou krycího skla displeje. Přišli jsme ale také na to, jak bez narušení kvality barev omezit odrazy od přední strany skla. Místo konvenční aplikace antireflexní povrchové úpravy skla jsme adaptovali proces, který se používá u menších povrchů, například u fotografických objektivů nebo přileb pilotů stíhaček. Říká se mu plazmové nanášení a spočívá v pokrytí skla tak přesnými a tenkými vrstvami oxidu křemičitého a oxidu niobičného, že se měří na jednotlivé atomy. Výsledek: ohromující 75procentní omezení odrazivosti – a jasné, přesné barvy.

 

Porty a připojení

obrazek 7

Thunderbolt

 

Ultrarychlý a ultraflexibilní port Thunderbolt navzdory drobným rozměrům nabízí bezkonkurenční rychlost přenosu a ohromně všestranné možnosti rozšíření. Připojit k němu můžete vysoce výkonné periferie jako externí pevné disky, kamery, zařízení na digitalizaci zvuku a videa – i displeje s rozhraním Mini DisplayPort, když potřebujete větší pracovní plochu. Všechny modely iMacu obsahují dva porty Thunderbolt, takže si můžete vytvořit ultimátní desktop pro jakoukoli práci.

 

Rychlejší Wi-Fi 802.11ac

 

iMac teď podporuje ultrarychlou Wi-Fi 802.11ac. Při připojení k základně podporující specifikaci 802.11ac –včetně nového AirPortu Extreme a AirPortu Time Capsule– je bezdrátové připojení až 3krát rychlejší než na iMacu předchozí generace.5 A Wi-Fi má větší dosah.

 

Nová grafika NVIDIA

obrazek 8

Grafika všech iMaců je ve všech směrech jednoznačně výkonnější. Grafické procesory NVIDIA GeForce řady 700 jsou ještě rychlejší než předchozí generace a obsahují dvojnásobek grafické paměti. V 3D hrách tak uvidíte víc snímků za sekundu a domácí HD videa budete moct upravovat rychleji a s lepší odezvou než kdy předtím. A u 2,7GHz iMacu s integrovanou grafikou Intel Iris Pro získáte výkon na úrovni samostatné grafiky.

Google Glass

obrazek 9

Google Glass jsou možná nejdiskutovanější kus hardwaru za poslední rok. Glass jsou pro někoho nepřirozené a divné, někdo se jich bojí jako špionského nástroje, ale pro mě jde o krásný kus inženýrské práce a po měsíci používání pohodlný a přirozený způsob, jak využívat služby Googlu.

 

Google do pouhých 50 gramů “brýlí” vložil v podstatě plnohodnotný mobilní počítač a přidal k tomu brýle. Součástí verze pro účastníky programu Glass Explorer jsou totiž štítky, které Glass mění ve sportovní brýle s čirým sklem nebo moderní sluneční brýle.

obrazek 10


Date: 2015-12-11; view: 742


<== previous page | next page ==>
Nuclear terrorism. New threats | Kontroverzní kamera
doclecture.net - lectures - 2014-2024 year. Copyright infringement or personal data (0.007 sec.)